6 aprilie, 2022

„Am decis să-mi asum această responsabilitate (…) Una dintre condițiile esențiale pentru buna guvernare este ca în interiorul partidului nostru să existe o stare de armonie și o concentare a tuturor asupra obiectivelor pe care ni le asumăm”.

Cu acest anunț, Nicolae Ciucă s-a lansat, miercuri, în cursa solitară pentru președinția PNL.

Premierul Nicolae Ciucă nu are vechimea necesară în partid pentru a candida la funcție, dar a obținut deja derogarea necesară pentru a fi ales la Congresul extraordinar din 10 aprilie. Derogarea s-a obținut ușor: au candidat prin derogare de la Statut și Florin Cîțu, și Klaus Iohannis, și Theodor Stolojan – dintre foștii președinți ai PNL.


Odată cu anunțul candidaturii, Nicolae Ciucă a depus și moțiunea (programul președintelui) „Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică”. În documentul de 24 de pagini, termenul ”securitate” apare de 13 ori în diferite forme, iar ”patriotism” – de 23 de ori.

Cu sau fără legătură cu ”patriotismul”, viitorul președinte PNL anunță că dorește menținerea ”marii coaliții” de guvernare cu PSD și UDMR și a ”parteneriatului” cu președintele Iohannis.

(Descărcați AICI moțiunea Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică)

În anunțul făcut la sediul PNL, Nicolae Ciucă a transmis:

„Dacă vom guverna bine, dacă vom reuşi să ducem la bun sfârşit obiectivele pe care le avem în programul de guvernare, atunci şi rezultatele vor fi evidente. Acum nu e vorba de o persoană, ci e vorba de toată echipa liberală care trebuie să fie conştientă că de fiecare dintre noi depinde scorul electoral al partidului. PNL e cel mai mare partid de dreapta, are cei mai buni primari din ţară şi poate ajunge cel mai mare partid din România. (…) Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică este titlul moţiunii depuse şi sper că după ce o vor analiza, colegii mei o vor vota”.


Conresul extraordinar al PNL din 10 aprilie urmează să aleagă un președinte de partid după ce Florin Cîțu și-a dat demisia din funcție, sâmbătă.

Mișcarea de schimbare a președintelui PNL a apărut public miercuri seara, când presa a anunțat, citând surse din interiorul PNL, că 39 de organizații îi cer lui Florin Cîțu să demisioneze din cauza declarațiilor sale care pun în pericol stabilitatea coaliției de guvernare.

Coaliția de guvernare PNL – PSD – UDMR s-a realizat cu sprijinul public al lui Florin Cîțu, cel care a forțat spargerea coaliției PNL – USR – UDMR.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: