duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iunie, 2021

Comisia Europeană estimează că în acest an va emite obligațiuni pe termen lung în valoare de aproximativ 80 de miliarde de euro, care vor fi completate cu titluri pe termen scurt („EU-Bills”) de până la zeci de miliarde pentru a acoperi restul cerințelor de finanțare ale instrumentului NextGenerationEU, informează executivul european.

”Valoarea exactă atât a obligațiunilor UE, cât și a EU-Bills va depinde de nevoile exacte de finanțare, iar Comisia va revizui evaluarea de astăzi în toamnă. În acest mod, Comisia va fi în măsură să finanțeze, pe parcursul celei de a doua jumătăți a anului, toate granturile și împrumuturile planificate pentru statele membre în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență și totodată să acopere nevoile politicilor UE care beneficiază de finanțare din instrumentul NextGenerationEU”, informează Comisia.

Acest plan de finanțare se bazează pe o estimare inițială a nevoilor statelor membre în materie de împrumuturi și de granturi. Comisia va actualiza planul de finanțare în septembrie, când va avea o imagine de ansamblu mai exactă asupra nevoilor de finanțare ale statelor membre ale UE pentru ultimele luni ale anului.


Comisia va finaliza acum pregătirile pentru prima emisiune NextGenerationEU prevăzută pentru luna iunie. Primele EU-Bills vor fi emise în luna septembrie, când platforma de licitație a UE va deveni operațională.

Pentru a finanța NextGenerationEU, Comisia Europeană, în numele UE, va împrumuta de pe piețele de capital până la 750 de miliarde de euro la prețurile din 2018 sau până la aproximativ 800 de miliarde de euro în prețuri curente.

Începerea contractării împrumuturilor 

Prima emisiune de obligațiuni va avea loc prin intermediul unei sindicalizări și va fi organizată cu instituțiile incluse în rețeaua de dealeri primari a Comisiei, astfel cum s-a anunțat la 31 mai. Alte tranzacții sindicalizate sunt prevăzute să aibă loc înainte de sfârșitul lunii iulie.

De asemenea, Comisia intenționează să înceapă emiterea de obligațiuni UE și de EU-Bills prin proceduri de licitație începând din septembrie 2021. Odată ce sistemul de licitație va fi instituit, Comisia va organiza periodic sindicalizări și licitații pentru obligațiuni. Comisia va organiza, de asemenea, licitații periodice pentru EU-Bills.


Având în vedere volumul, frecvența și complexitatea operațiunilor de împrumut care urmează, Comisia va urma cele mai bune practici utilizate de emitenți mari și frecvenți și va pune în aplicare o strategie de finanțare diversificată.

Acest lucru este diferit de abordarea „back-to-back” pe care Comisia a utilizat-o până în prezent pentru a împrumuta de pe piețe, inclusiv în cadrul programului SURE. În ultimii 40 de ani, Comisia Europeană a derulat mai multe programe de creditare pentru a sprijini statele membre ale UE și țările terțe. Toate aceste operațiuni de creditare au fost finanțate prin împrumuturi „back-to-back”, în principal prin emisiuni de obligațiuni sindicalizate.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: