vineri

19 aprilie, 2024

31 august, 2016

internetOrganismul autorităţilor europene de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice (Body of European Regulators of Electronic Communications – BEREC), format dintr-un Consiliu al reprezentanţilor celor 28 de autorități naționale de reglementare, a publicat noul ghid privind comunicațiile electronice.

Noile linii directoare au fost calificate de activiștii pentru drepturi digitale drept o victorie, întrucât oferă garanții solide pentru neutralitatea Internetului și pentru Internetul liber și deschis.

„Este o victorie a mișcării pentru drepturile digitale din Europa.


După o luptă foarte îndelungată, și cu ajutorul a jumătate de milion de persoane, principiile care fac Internetul să fie o platformă deschisă pentru schimbare, libertate și prosperitate au fost recunoscute în mod oficial în UE”, a comentat activistul Thomas Lohninger, de la SaveTheInternet.eu,  citat de Silicon Republic.

„Felicităm BEREC pentru eforturile depuse, expertiza sa și refuzul de a ceda presiunilor nerezonabile venite din partea lobby-ului marilor companii de telecomunicații”, a declarat Joe McNamee, directorul executiv al European Digital Rights (EDRi).

Principiul neutralității internetului le impune furnizorilor de servicii de internet să trateze în mod egal tot conținutul online, toate site-urile și platformele, să nu blocheze și să nu încetinească viteza nimănui.

Din cauza unor formulări neclare din Regulamentul privind piața unică în sectorul comunicațiilor electronice, exista riscul să fie permisă o prioritizare preferențială a traficului, astfel încât furnizorii de internet sau operatorii de telefonie să poată pună la dispoziție și canale cu viteze mari și tarife suplimentare, ceea ce ar fi dus la un “internet cu două viteze”.


Pe 6 iunie 2016, BEREC a publicat forma preliminară a ghidului de implementare a Regulamentului privind neutralitatea Internetului și a lansat o consultare publică.

Au fost trimise BEREC peste 500.000 de mesaje, un record istoric pentru consultările din UE.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: