Negocieri pe moţiunea de cenzură: Premierul va discuta cu toate partidele
marți

26 octombrie, 2021

Premierul va negocia cu USR-PLUS, PSD și AUR moţiunea de cenzură

26 septembrie, 2021

Premierul Florin Cîțu spune că va discuta cu toate partidele, inclusiv cu AUR și PSD, pentru ca Guvernul să nu fie dat jos de alianța celor din USR PLUS cu social democrații și membrii AUR la moţiunea de cenzură.

„USR negociază cu ei, noi de ce să nu o facem?”, a afirmat prim-ministrul, duminică, la Romexpo, unde are loc Consiliul Național PNL.

Întrebat dacă este luată în calcul rediscutarea tuturor mandatelor portofoliilor din guvern dacă USR PLUS va rămâne la guvernare, premierul Cîțu a răspuns:
„Le luăm pe rând. Mai întâi, USR PLUS trebuie să scape de alianța cu AUR și PSD, apoi pot veni la masă cu noi și vom vorbi”.


Cîțu a precizat că deocamdată nu există discuții despre o remaniere guvernamentală.

„În acest moment guvernăm în situația în care suntem, cu miniștrii interimari. Vedem după ce decid cei din USR PLUS președintele, discutăm cu noua conducere apoi. Până atunci nu cred că vom avea cu cine să discutăm pentru că nu știu exact. Dacă noua conducere nu va mai sta în alianțe cu AUR și PSD, discutăm”, a precizat premierul.

Întrebat ce se va întâmpla în eventualitatea în care USR PLUS va continua alianța cu AUR și PSD, cum va strânge voturile astfel încât să rămână la guvernare, premierul Florin Cîțu a spus că va negocia cu toate partidele.

„Vom negocia cu toți cei care vor susține Guvernul, din toate partidele. Cu toate partidele vom negocia. Pe de o parte, avem USR care negociază cu PSD și AUR și atunci noi ce să facem? Să nu negociem cu ei?”, a declarat el.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Întrebat dacă are informații că și parlamentari PNL, care l-au susținut pe Ludovic Orban, ar putea să voteze moțiunea de cenzură, Cîțu a spus că nu poate să creadă așa ceva.

„Nu cred așa ceva. Nu cred că există liberali în România care să voteze împotriva propriului guvern”, a răspuns Cîțu.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr