vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 septembrie, 2018

Administrația Statelor Unite a impus luni tarife de 10% asupra unor importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, în încercarea de a obţine o poziţie favorabilă în cadrul negocierilor cu a doua cea mai mare putere economică a lumii.

Președintele Donald Trump a amenințat cu noi tarife, în valoare de 267 de miliarde de dolari, dacă autoritățile chineze vor recurge la represalii împotriva fermelor şi industriei americane, potrivit Reuters.

Noua fază a escaladării tensiunilor comerciale vine după ce mai multe runde de negocieri au rămas fără rezultate satisfăcătoare pentru partea americană.


„Am fost foarte clari în privința schimbărilor pe care ni le dorim și am dat Chinei ocazia de a ne trata corect. Până acum, China nu a fost dispusă să-și schimbe practicile”, a declarat Donald Trump, referindu-se la ceea ce americanii consideră că o politică incorectă a Beijingului faţă de tehnologia şi proprietatea intelectuală americană.

„Preşedintele Trump este un om de afaceri dur şi încearcă să pună presiune pe China, astfel încât să obţină concesii în negocierile cu noi. Cred că acest tip de tactică nu va funcţiona cu China”, a declarat Fang Xinghai, vicepreşedintele autorităţii chineze pentru piaţa de capital.

Noile tarife vor intra în vigoare pe 24 septembrie şi vor creşte la 25% până la sfârşitul anului. Astfel, jumătate din produsele chineze vor suprataxate la import.

Sunt exceptate anumite mărfuri, cum ar fi ceasurile inteligente Apple, produsele cu tehnologie Bluetooth, articolele pentru copii, unele textile, chimicale şi produse agricole, au precizat oficialităţi americane de rang înalt.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

China a aplicat, până acum, supratarife de 110 miliarde de dolari asupra importurilor din SUA.
Luna Trecută, China anunțase tarife suplimentare de 60 de miliarde de dolari, pe produse americane de la gaze naturale lichefuiiate la anumite tuprui de aeronave, ca replică la tranșa de supratarife americane de 200 de miliarde de dolari.

Efectul noi tranșe de tarife americane se va face simțit în China în ultimul trimestru din 2018 și impactul final al creșteriii prână la 25% – anul viitor, producând o reducere de 0,83% a creșterii economice a Chinei, spun analiși ai Citi, citați de Reuters.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: