vineri

19 aprilie, 2024

12 decembrie, 2022

Ungaria nu are mare, dar va avea port la Marea Mediterană, confom unui acord încheiat cu autoritățile italiene, prin care companiile ungare se vor putea folosi de infrastructura portuară din Trieste pentru activitățile de export, informează Hungary Today.

Săptămâna trecută, ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului Peter Szijjarto a avut discuții cu vicepremierul italian Matteo Salvini, și cu ministrul industriei din peninsulă Adolfo Urso.

După aceste întâlniri, oficialul ungar a anunțat că obiectivul guvernului de la Budapesta pentru zona achiziţionată în cadrul portului Trieste este de a se asigura că firmele maghiare au acces mai rapid şi mai facil la mare.

Ungaria plătește drepturi de concesiune pentru 60 de ani


Peter Szijjarto a spus că a fost prezentat un concept de dezvoltare, care să ducă la crearea unui port capabil să manipuleze 2,5 milioane de tone de mărfuri pe an, atât rutier, cât și pe calea ferată.

Au trecut aproximativ doi ani și jumătate de când Italia și Ungaria au semnat un acord care oferă guvernului de la Budapesta dreptul de concesiune asupra unei extinderi de aproximativ 32 de hectare, care va fi administrată de statul maghiar.

În total, Ungaria a plătit Italiei 31 de milioane de euro, pentru 60 de ani. 

Acest port este destul de important pentru că fluxul său de trafic este estimat la aproximativ 2 milioane de tone sau 70-80 de mii de containere pe an.


Potrivit lui Szijjártó, prin programul comun de dezvoltare, Ungaria și Italia își propun să facă din Trieste unul dintre cele mai importante porturi din Europa Centrală.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: