joi

30 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 septembrie, 2023

Peste un sfert dintre oamenii din Marea Britanie nu cred că munca este o parte cheie a vieţii lor, potrivit unui nou sondaj realizat de King’s College London. De asemenea, în SUA, 75% dintre oameni au spus că munca este o parte importantă a vieţii lor, plasând ţara pe a patra cea mai de jos poziţie.

Adulţii din 24 de ţări din întreaga lume au fost chestionaţi în cercetare de către Institutul de politici de la King’s College din Londra. Cercetarea face parte din sondajul World Values, un sondaj social academic recunoscut la nivel mondial, care se desfăşoară din 1981.

Munca ca prioritate de top? Atât în Regatul Unit, cât şi în SUA, doar o minoritate de oameni consideră că munca ar trebui să fie întotdeauna o prioritate de vârf, arată studiul prezentat de CNBC, pot citat de News.ro.


Douăzeci şi doi la sută, respectiv 28% dintre respondenţi, au fost de acord cu afirmaţia că munca ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc, chiar dacă asta înseamnă că timpul liber este sacrificat.

Studiul a constatat că doar 73% dintre britanici au spus că munca este fie foarte importantă, fie mai degrabă importantă pentru ei, ceea ce face din Marea Britanie ţara care are cele mai mici şanse să pună munca pe primul loc.

În SUA, 75% dintre oameni au spus că munca este o parte importantă a vieţii lor, plasând ţara pe a patra cea mai de jos poziţie.

Procentul este mult mai mare în alte câteva economii majore, inclusiv Brazilia, 96%, Franţa, 94% şi China, cu 87%.

Diferențe între generații


”Atât generaţia X (17%), cât şi generaţia Z (19%) este, în mod similar, puţin probabil să creadă că munca ar trebui să fie prioritizată mai presus de orice altceva, în timp ce generaţia de dinainte de război (43%) iese în evidenţă ca fiind de departe cea mai susţinătoare a părerii că munca ar trebui să aibă întotdeauna prioritate”, arată studiul elaborat pe baza sondajului.

Paradoxul din Indonezia și Filipine

Filipine şi Indonezia sunt în fruntea clasamentului – 99% dintre persoanele chestionate în aceste ţări au spus că munca este foarte sau mai degrabă importantă pentru ei.

În mod remarcabil, totuşi, ambele ţări se numără, de asemenea, printre cele care sunt cel mai probabil să spună că ar fi bine să se acorde mai puţină importanţă muncii.

Şaizeci şi unu la sută dintre oamenii din Filipine şi 45% dintre indonezieni au spus că aceasta ar fi un lucru bun.

Diferențe mari de la o țară la alta

În doar trei ţări este mai puţin probabil decât britanicii ca oamenii să spună că munca nu ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc: Australia, unde 21% dintre oameni au spus acest lucru, Canada cu 19% şi Japonia cu 10%.

Diferenţele dintre ţări sunt semnificative când vine vorba de această întrebare.

  • Nouăzeci şi doi la sută din populaţia egipteană este de acord cu această opinie, cea mai mare pondere.
  • Nigeria este pe locul al doilea, cu 83%, urmată de China cu 82%. Acest lucru este în concordanţă cu opiniile generale ale ţărilor despre cât de importantă este munca, se arată în raport.
  • Egiptul are, de asemenea, cel mai mic procent de oameni care spun că timpul liber este foarte sau mai degrabă important, cu doar 55%. Această cifră este mult mai mare în Marea Britanie, se arată în raport.
  • ”93% din publicul din Marea Britanie spune că timpul liber este foarte sau mai degrabă important în viaţa lor – doar puţin mai jos decât Suedia şi Norvegia, care sunt în fruntea acestei măsuri, cu 96% simţindu-se astfel”. SUA se află aproximativ la mijlocul clasamentului, cu 89%.

Importanţa muncii grele

Mai multe ţări care consideră munca foarte importantă sau consideră că ar trebui să aibă prioritate faţă de timpul liber, de asemenea, leagă strâns munca grea de o viaţă mai bună.

  • Şaizeci şi unu la sută dintre egipteni au spus acest lucru, în timp ce 17% cred că este un amestec de muncă grea şi noroc, iar 21% au spus că munca grea este mai puţin importantă decât norocul sau conexiunile.
  • Statele Unite nu sunt cu mult în urmă, în ciuda faptului că populaţia din ţară are o viziune mai împărţită asupra importanţei muncii şi cât de mult ar trebui să fie o prioritate.
  • Cincizeci şi cinci la sută dintre americani spun că munca grea este crucială pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa, în timp ce 34% au spus că atât norocul, cât şi efortul au jucat un rol.
  • China se situează între Egipt şi SUA, 58% dintre oameni spunând că munca grea duce la o viaţă mai bună.
  • Doar 16% dintre sud-coreeni sunt de acord că munca grea duce la o viaţă mai bună, 70% spunând că este nevoie şi de noroc.

****

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: