vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 septembrie, 2022

După câteva luni în care inspectorii ANAF împreună cu cei ai ITM au verificat mai multe companii din regiunea București-Ilfov referitor la munca subdeclarată/nedeclarată și riscul fiscal ridicat, acum șeful Fiscului, Lucian Heiuș, anunță că aceste controale, demarcate sub operațiunea Cronos, vor fi extinse în toată țara.

„Trag în semnal de alarmă: cei care practică acest sistem să renunțe la el, să înțeleagă că este corect pentru oamenii care lucrează pentru dumnealor să fie angajați cu acte în regulă, să li se plătească salariile corect pentru munca pe care o prestează și să-și achite obligațiile către bugetul de stat”, a spus Heiuș, citat de Hotnews.

Potrivit șefului ANAF, au fost selectate 300 de societăți care urmează să fie verificate în lunile următoare la nivel național.

Ce societăți sunt vizate de inspectori


În cadrul acțiunii Cronos, au început să fie verificați și curierii care livrează mâncare, constatându-se că nu s-au declarat 4,8 milioane ore de muncă, mai informează sursa citată.

Conform autorităților, va fi verificat un eșantion de firme specializate în construcții și servicii conexe, HORECA, întreținerea și repararea autovehiculelor, transport, gardă și protecție, înfrumusețare și întreținere corporală, alimentație publică, comerț, servicii de curățenie ș.a.

Controale ANAF și la cluburile de noapte

Nici discotecile și cluburile de noapte nu au scăpat de controalele Fiscului. Inspectorii instituției au descoperit mai multe nereguli în cazul acestor societăți, astfel că au aplicat amenzi în valoare de 1,25 de milioane de lei.

Conform ANAF, în perioada 8 iulie – 28 august 2022, în cadrul acțiunii, au fost verificati 248 contribuabili şi au fost aplicate 222 sancțiuni contravenționale (197 amenzi şi 25 avertismente) în valoare totală de 1.440.880 lei (amenzi şi confiscari), respectiv:

  • amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.251.298 lei;
  • sume confiscate (numerar şi bunuri) în valoare totală de 189.582 lei;
  • s-a aplicat măsura suspendării activității în cazul a 8 contribuabili (3 pentru nedotare cu AMEF, 2 pentru neutilizare AMEF şi 3 pentru nerespectarea Legii 227/2015 privind Codul în cazul a 5 contribuabili au fost stabilite/estimate implicaţii fiscale, reprezentând TVA, fiscal);
  • impozit pe dividende şi impozit pe venit, în valoare totală de 174.207 lei.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: