joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 mai, 2012

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a apreciat, luni seara, că pentru România exporturile reprezintă o soluţie de creştere economică esenţială în actuala conjunctură mondială.

„Soluţiile de creştere bazate pe export sunt inevitabile în România, nu avem alte alternative la dezvoltare. În toată lumea se caută soluţii de creştere”, a spus Isărescu – citat de Agerpres – cu ocazia unei festivităţi de marcare a 20 de ani de activitate a Băncii de Export-Import a României EximBank, organizată la Banca Naţională.

Guvernatorul Băncii Centrale a spus că un scenariu-cadru de susţinere a creşterii economice cu orientare spre exporturi este obligatoriu nu doar pentru România, ci şi pentru alte ţării.


Acesta a apreciat că datoria publică şi privată garantată de stat generată de deficitul comercial va trebui rambursată cândva.

„Nu ştim cu precizie când, dar acest lucru ştim că se va întâmpla. Chiar dacă ai vrea să te refinanţezi să nu-ţi crească datoria externă, s-ar putea să fie posibil să nu poţi”, a spus Mugur Isărescu, subliniind că finanţarea prin exporturi rămâne o alternativă obligatorie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: