marți

18 ianuarie, 2022

Mugur Isărescu: Jumătate din cazurile de dare în plată sunt debitori fără restanțe la plată

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iunie, 2016

isarescuMii de persoane au cerut până acum să beneficieze de prevederile Legii dării în plată, iar în aproape jumătate din cazuri este vorba despre debitori fără restanțe la plată, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Avem în prezent câteva mii de cazuri (…) din care aproape jumătate nu aveau restanțe de plată. Aceasta este o problemă extrem de serioasă. Oameni care nu aveau probleme… Am stimulat o răzgândeală și aceasta este o problemă”, a explicat Isărescu.

Guvernatorul a declarat că legea a determinat o descurajare a creditării, în special pe segmentul de ipotecare, din cauza cadrului legal incert:

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Nu putem să evaluăm, cu excepția acestor informații, care vor fi consecințele (Legii dării în plată – n. red.) asupra creditării în România. (…) Credem că avem o descurajare mai mult decât semnificativă a creditării ipotecare. Și aici avem incertitudini”, a spus Mugur Isărescu, citat de Agerpres.

Legea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credit a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 28 aprilie și a intrat în vigoare în data de 13 mai.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr