vineri

26 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 iunie, 2011

Guvernul socialist al greciei a primit, în noaptea de marţi spre mierucuri, votul de încredere al parlamentului. Deşi opoziţia a votat împotrivă (143 de voturi din 300), cabinetul lui Georgeos Papandreou şi-a adjudecat, la capătul a trei zile de dezbateri parlamentare, susţinerea de care a nevoie pentru a pune în aplicare un plan de măsuri care să evite dezastrul şi default-ul.

„Cer încrederea pentru a continua să facem faţă crizei şi deficitelor, să evităm falimentul şi să garantăm menţinerea Greciei în nucleul dur al euro” – s-a adresat Papandreou parlamentului, înainte de votul final.

Susţinerea politică a cabinetului înseamnă asumarea unui plan de austeritate şi de privatizări fără precedent, menit atât să gestioneze situaţia deficitelor, cât şi să câştige încrederea Uniunii Europene şi FMI pentru a oferi fonduri şi garanţii pentru statul grec la împrumuturile internaţionale.


Moneda euro a reacţionat cu promtitune, apreciindu-se, aşa cum analiştii financiari se asteptau deja: a crescut de la 1,43 la 1,44 de dolari.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: