duminică

21 aprilie, 2024

19 august, 2012

Ministrul Administrației și Internelor, social-democratul Mircea Dușa, a catalogat, duminică, drept ”declarație politică” afirmația ministrului delegat pentru Administrație, liberalul Radu Stroe, privind răsturnarea situației de la Curtea Constituțională în urma actualizării făcute de MAI listelor electorale de la referendumul de demitere a președintelui.

În context, Mircea Dușa a precizat că nu poate face declarații privind deciziile pe care Curtea Constituțională le va lua.

”Colegul meu Radu Stroe poate să facă orice declaraţie politică doreşte, este politician, este deputat, este liber să spună orice. Eu spun doar că imediat ce vom avea toate datele şi le vom ordona pe categorii de persoane care trebuiau operate în listele electorale până la data de 10 iulie, le vom transmite la Curtea Constituţionale, care le va analiza şi va lua o decizie. Nu pot să-mi permit să fac aprecieri legate de ce va face Curtea”, a spus Dușa, la România TV.


De asemenea, într-o declarație la Realitatea TV, Dușa a refuzat să facă alte comentarii privind declarația colegiului său Radu Stroe, arătând că el nu este purtătorul de cuvânt al ministrului delegat.

”Eu nu sunt purtătorul de cuvânt al domnului Radu Stroe şi nu comentez ce a declarat domnul Radu Stroe, eu am spus şi ieri şi săptămâna trecută că această acţiune de reactualizare a listelor elelectorale, aşa cum spune Curtea Constituţională până la 10 iulie, se va face strict instituţional şi legal”, a subliniat Mircea Dușa.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a declarat duminică, la sediul MAI, că au fost primite toate datele cerute administraţiilor locale şi că sunt modificări majore în listele electorale permanente care ar putea ”răsturna” situaţia de la Curtea Constituţională. Potrivit acestuia, va fi analizată situaţia cetăţenilor care nu au acte de identitate şi se află pe listele electorale.

”Vom analiza această situaţie. N-aş vrea să intru în amănunte pentru că nu am toate detaliile, dar e o categorie importantă de oameni ale căror acte de identitate sunt expirate nu de o lună-două, ci de ani de zile – 2 ani, 7 ani, 10 ani. Cu cei decedaţi situaţia e mai clară, pentru că se poate verifica şi confrunta şi cu Casa de Pensii, şi cu Casa de Asigurări şi mai sunt cei de afară”, a spus Radu Stroe.


Curtea Constituțională urmează să se pronunțe marți privind validitatea referendumului de demitere a președintelui suspendat Traian Băsescu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: