joi

23 mai, 2024

7 decembrie, 2022

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu (foto), spune că anual merg în vacanță în Austria, în principal la schi, în medie 370.000 de români. „Știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, și în Elveția, Italia, Franța, Germania”, a declarat ministrul Turismului, la Digi24, în contextul în care Austria se opune aderării României la Spațiul Schengen.

Anul trecut, când au existat restricții din cauza pandemie, au fost 290.000, a explicat ministrul Turismului.

Prin comparație, numărul de turiști care vin din Austria în România nu se depășește 40.000. În acest an, potrivit statisticilor din primele 10 luni, din cei 1,3 milioane de turiști străini, doar 30.000 sunt din Austria.


„E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania”, a declarat ministrul Turismului.

„De neînțeles” atitudinea Austriei referitoare la Schengen

Daniel Cadariu a calificat drept „de neînțeles” atitudinea guvernului austriac, care se opune aderării României la Schengen.

„Nu există nici argumente tehnice, nici o explicație din punct de vedere al unor interese economice. Capitalul austriac e prezent pregnant în multe domenii în România – bancar, petrolier, exploatări forestiere. E datoria noastră să insistăm până în ultimul moment ca mâine (joi -n.r.) să primim acel vot unanim care ar permite intrarea în Spațiul Schengen”, a spus Daniel Cadariu.

Atât ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, cât și cancelarul Karl Nehammer au transmis marți noi mesaje tranșante: nu au de gând să-şi schimbe opinia la Consiliul JAI din 8-9 decembrie și vor vota împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen.

Citiți și: „Oficial – România cere vot în JAI pentru extinderea Schengen. Nicolae Ciucă: Nu există justificare reală pentru un refuz”

România va cere joi un vot privind aderarea la Schengen, pentru că „starea de incertitudine nu mai poate continua”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Potrivit acestuia, toate statele membre, cu excepția Austriei, susțin intrarea României în Schengen.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: