luni

28 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 septembrie, 2012

”Pe lângă finalizarea procesului de selecţie a managementului privat, MTI se află în discuţii concrete şi avansate cu investitori cu o largă experienţă în domeniu, dar şi cu susţinere financiară adecvată pentru preluarea TAROM şi CFR Marfă. În perioada următoare, conform priorităţilor deja anunţate de premierul Victor Ponta, privatizarea va începe cu TAROM, cap de listă şi prioritate zero, şi se va încheia cu CFR Marfă”, a declarat ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, într-un comunicat citat de AGERPRES. .

Ministrul a mai spus că s-a finalizat procedura de selecţie conform prevederilor legale a viitorilor membri ai Consiliilor de Administraţie şi a potenţialilor manageri executivi pentru: TAROM, CFR Infrastructură, CFR Călători, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Referitor la ”găurile” menţionate de Anca Boagiu într-o emisiune televizată, ministrul a precizat că acestea datează din perioada 2009 – 2011 şi au fost scoase la lumină în urma controalelor efectuate atât intern (Corpul de Control al MTI), dar şi de entităţi din afara MTI precum Corpul de Control al Primului Ministru, Curtea de Conturi a României.


”Iată câteva exemple de nereguli: la CNADNR – acceptare la plată a unor cantităţi suplimentare de lucrări în valoare de 109,24 milioane lei, fără documente justificative, la CFR Infrastructură – prejudiciu la patrimoniul public al statului de 42,5 milioane lei prin executare silită a 101,5 kilometri de cale ferată, şi exemplele pot continua”, a spus ministrul Transporturilor.

Metrorex la Capitală – în faza de analiză economică

Referitor la SC Metrorex SA, MTI prin Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti (AMTB), a dezvoltat deja Strategia privind transportul în Bucureşti şi zonele adiacente, urmând ca în perioada imediat următoare, împreună cu specialişti ai Primăriei Capitalei să se definitiveze activităţile comune pe care fiecare dintre părţi să le ducă la îndeplinire, odată cu alocarea bugetară viitoare, AMTB fiind preluată fără buget, fiind instituţie creată pe hârtie.

”Preluarea de către Primăria Capitalei a Metrorex este în acest moment în faza de discuţii şi analiză, nu numai a părţilor administrative care ar putea fi afectate, dar mai ales a părţii economice pe care MTI, dar mai ales Primăria, vor trebui să o analizeze, astfel încât să nu se pericliteze investiţiile viitoare ale Primăriei Municipiului Bucureşti şi gradul de îndatorare pe care şi-l poate asuma Consiliul Local Bucureşti în conformitate cu prevederile legale” – a spus ministrul.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: