duminică

5 mai, 2024

24 aprilie, 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că Tarom va primi până la finele lunii aprobarea din partea Comisiei Europene pentru acordarea ajutorului de stat şi apoi va intra într-o etapă de reorganizare economică.

Oficialul guvernamental a reiterat dorinţa autorităţilor române de a salva compania, care se confruntă de mai mulţi ani cu mari pierderi financiare.

„Odată cu primirea acestui ajutor de la Comisia Europeană, noi trebuie să intrăm într-o etapă de reorganizare şi suntem deschişi la orice fel de propunere care să ducă la aşezarea Tarom pe nişte principii economice solide. (…) Nu intră în discuţie dorinţa noastră de a salva această companie, dorinţa de a găsi orice fel de soluţii, inclusiv parteneriate care să ducă la acest scenariu fericit. Am căutat acest lucru, inclusiv săptămâna trecută, când am fost cu premierul în zona Golfului. Mâine avem o comisie mixtă la Bucureşti şi încercăm să găsim soluţii pentru Tarom”, a afirmat Grindeanu.

Tarom are cu 50% mai mulți angajați decât o companie similară


Întrebat ce înseamnă reorganizarea economică pentru Tarom, ministrul Transporturilor a sugerat disponibilizarea a 50% din angajaţi.

„O companie de mărimea TAROM, care e aşezată pe baze economice corecte, are în mod normal în jur de 500, 600 de angajaţi, 90% dintre ei fiind personal navigant. Noi avem dublu”, a spus Grindeanu.

Anul 2007 a fost ultimul an în care Tarom a înregistrat profit. De atunci a înregistart pierderi în fiecate an.

Ministrul Transporturilor a participat miercuri, la Tulcea, la recepţia lucrărilor de amenajare a noului terminal de pasageri al Aeroportului internaţional Delta Dunării, investiţia realizată în ultimii ani având un buget total de 179.571.398,18 lei. Din această sumă, 124.596.154,11 lei reprezintă sprijinul nerambursabil oferit prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Se caută investitori străini


Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu o delegație de oficiali români, a avut săptămâna trecută o vizită în Emirate.

Pe agenda discuțiilor în Emiratele Arabe Unite s-a aflat și vânzarea TAROM. Guvernul vrea ca TAROM să aibă acționariat emiratez și negociază pentru păstrarea a cel puțin 51% acționariat. Emirates vrea să pună piciorul în Europa, iar Emiratele Arabe Unite sunt dispuse sa contribuie și la construirea unui nou terminal la Otopeni.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: