marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 mai, 2013

Trei companii au cumpărat până miercuri caietul de sarcini pentru privatizarea companiei CFR Marfă, la șase zile de la reluarea procedurii de vânzare a pachetului majoritar al societății, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

„Sunt trei companii care au cumpărat caietul de sarcini. Din puţina mea experienţă în licitaţii, în general, ofertele se depun în ultima zi şi în ultimele ore”, a spus ministrul Fenechiu.

Ministerul Transporturilor a republicat pe 16 mai anunţul privind vânzarea a 51% din acţiunile CFR Marfă, după ce prima încercare de privatizare a eșuat, documentația depusă de companiile ofertante fiind respinsă.


Câştigătorul licitaţiei urmează să fie anunţat pe 20 iunie.

În noul anunț de privatizare a fost înlesnită condiția venitului mediu anual din activitatea de transport marfă al investitorilor interesaţi, aceasta fiind redusă de la 100 milioane euro la 20 milioane euro.

Garanţia de Participare în sumă de 10 milioane euro sau echivalent în lei la cursul BNR din ziua constituirii garanţiei se va constitui în favoarea Ministerului Transporturilor, prin scrisoare de garanţie bancară.

Comisia de Privatizare instituită la nivelul Ministerului Transporturilor a hotărât miercuri respingerea celor trei potenţiali ofertanţi şi reluarea procedurii de privatizare a CFR Marfă, conform prevederilor legale, în urma verificării şi analizării documentaţiilor de participare depuse de potenţialii investitori la procedura de precalificare în cadrul procesului de privatizare a companiei CFR Marfă.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: