marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 februarie, 2018

Unor salariați li s-au calculat greșit salariile, din vina direcțiilor de resurse umane, nu din cauza legii, care este simplă și ușoară, a declarat miercuri ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, după întâlnirea cu reprezentanții personalului auxiliar din instanțe și parchete.

În opinia sa, probabil și celelalte diminuări ale salariilor nete reclamate de mai multe sindicate ale bugetari provind din greșeli de calcul, așa încât promite noi explicații detaliate pentru aplicarea legilor cu impact pe acest subiect.

De exemplu, în cazul grefierilor, unde 70% riscă să piardă la salariu până la 500 de lei, comparativ cu veniturile din decembrie 2017, Lia Olguța Vasilescu spune că vor fi elaborate niște norme care să fie disponibile chiar miercuri seara:


„Astăzi i-am rugat pe reprezentanţii noştri să se întâlnească cu reprezentanţii de la Curţile de Apel, să fie şi un reprezentant al Ministerului Justiţiei, astfel încât deseară să avem o normă de clarificare pe care să o punem pe site-ul ministerului ca să rezolvăm o data pentru totdeauna această situaţie care, încă o dată, nu este generată de lege, nu scad salariile conform legii, pur şi simplu cineva a calculat greşit şi poate ar trebui să-şi asume răspunderea”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Grefierii nu sunt foarte convinși de această explicație, întrucât personalul de resurse umane are experiență și a făcut față numeroaselor modificări legislative de până acum. Ei atrag însă atenția că rezolvarea acestei probleme înseamnă doar conservarea veniturilor din decembrie 2017, nicidecum o creștere.

„Nu va fi o creștere a salariilor, ci evităm o scădere” a explicat Lucian Peresi, președinte executiv al PROJUST.

Sindicatul Funcționarilor Publici solicită demiterea Liei Olguța Vasilescu

„Ministrul Muncii trebuie demis pentru că a emis informații false cu referire la numărul de persoane care pierd la salariu, în condițiile în care numai cei care lucrează part time sunt 170.000 de oameni, în totalul de 1,2 milioane de bugetari.Informațiile sunt total eronate atunci când spune că doar 3% din total pierd la salariu. Sunt mult mai mulți, aproximativ 30% din personalul angajat în sistemul bugetar pierd la salariu, față de decembrie .


Toate aceste elemente ne fac să cerem nu demisia, ci demiterea ministrului Muncii”, a declarat miercuri Sebastian Oprescu, președinte al Sindicatului Național al Funcționarilor Publici.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: