sâmbătă

20 aprilie, 2024

12 martie, 2018

Autoritățile din Serbia au solicitat României un nou set de documente pentru procesarea cerererii de extrădare a fostului deputat Sebastian Ghiţă.

„Judecătorii din Serbia au solicitat suplimentar referiri cu privire la natura, conţinutul, modul de desfăşurare a activităţii infracţionale. Documentele au ajuns la Ministerul Justiţiei săptămâna trecută. Ministerul Justiţiei a solicitat Curţii de Apel Ploieşti informaţiile necesare. Astăzi, cel mai probabil, vom primi de la Curtea de Apel Ploieşti originalul documentelor respective şi, în momentul în care le primim, le şi trimitem imediat în Serbia prin curierat rapid”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, citat de Agerpres.

Cererea de extrădarea fost făcută în baza Convenţiei Europene de extrădare, document semnat și de Serbia.


Subiectul extrădării omului de afaceri a fost abordat și la întâlnirea de săptămâna trecută dintre președinte Klaus Iohannis și omologul său sârb.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu este problema şefilor de stat să discute situaţia unui fugar, dar a ridicat totuși problema după ce a aflat că presa va fi interesată de subiect.

”Nu am discutat (despre cazul Sebastian Ghiţă), dar l-am întrebat auzind că sunteţi interesaţi, şi mi-a spus ca nu ştie. Nu e treaba preşedinţilor să se ocupe de cei care care fug de justiţia românească”, a răspuns preşedintele Klaus Iohannis la întrebarea TVR.

Dispărut cu o zi înainte să-și piardă imunitatea

Sebastian Ghiță a dispărut pe 19 decembrie 2016, cu o zi înainte să-și piardă imunitatea de parlamentar.


Cele două echipaje de la Direcția Operațiuni Speciale care îl monitorizau l-au pierdut pe autostradă, când acesta se întorcea la Ploiești de la o întâlnire organizată de SRI cu membrii fostei Comisii parlamentare de control a acestei instituții.

Dispariția fostului deputat a fost descoperită pe 20 decembrie (cu o zi înainte de a pierde imunitatea parlamentară), când nu s-a prezentat la sediul DNA Ploiești, unde urma să fie audiat din nou în dosarul vizitei în România a fostului premier britanic Tony Blair.

El este urmărit penal în mai multe dosare, într-unul fiind pus sub acuzare după plecarea sa din țară.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: