duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iulie, 2020

Ministrul german al economiei, Peter Altmaier, a îndemnat miercuri Airbus să ”împartă” echitabil disponibilizarea a 15.000 de angajați, măsură anunțată de producătorul de aeronave în urma scăderii accentuate a comenzilor, în contextul pandemiei, scrie Euractiv.

Peter Altmaier a precizat că Germania este interesată ”ca Airbus să supraviețuiască acestei crize”. Cu toate acestea, ministrul a precizat că executivul de la Berlin presupune că ”restructurarea va avansa de așa natură încât să nu avantajeze sau dezavantajeze anumite țări”.

Managementul grupului aeronautic european Airbus a anunțat miercuri eliminarea a 15.000 de locuri de muncă în decurs de un an, inclusiv cele 900 deja luate în calcul în Germania.


Cele 15.000 de locuri de muncă vizate acoperă 11% din personalul Airbus şi concedierile, programate până la jumătatea anului 2021, ar fi repartizat astfel: 5.000 în Franţa, 5.100 în Germania, 900 în Spania, 1.700 în Marea Britanie şi 1.300 la alte uzine ale grupului din întreaga lume. La acestea se adaugă cele 900 de posturi a căror eliminare era planificată încă înainte de criza coronavirus, la filiala germană Premium Aerotec a grupului. Această firmă este cea care a închiriat până în 2023 hala de la Ghimbav – Braşov a companiei Airbus Industries.

Peter Altmaier a punctat totodată că autoritățile de la Berlin au anunțat investiții de un miliard de euro în dezvoltarea unei aeronave mai silențioase și cu un nivel mai redus de emisii, Airbus aflându-se printre companiile eligibile pentru a obține aceste fonduri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Reacția Parisului a fost ceva mai violentă, ministrul francez al economiei declarând că disponibilizările anunțate de Airbus sunt ”excesive” și solicitând impunerea unor limite.

Șefii companiei au precizat că vor discuta cu sindicatele pentru a realiza reducerea locurilor de muncă, cu măsuri care includ plecări voluntare, pensionare anticipată și scheme de șomaj parțial de lungă durată.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: