duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 mai, 2015

autostrada sibiu orastieMinistrul fondurilor europene Marius Nica a arătat, într-o întâlnire pe care a avut-o luni cu comisarul european Corina Creţu, că autorităţile de la Bucureşti vor face toate demersurile pentru ca programul operaţional infrastructură mare să fie aprobat la Bruxelles în luna iunie, arată un comunicat de presă al MFE.

Aprobarea acestui program de către Comisia Europeană depinde de avizarea, de către Comisie, a master planului de transporturi, strategia de transport a României pentru următorii 20 de ani. După săptămâni întregi de amânare a termenului limită de depunere oficială a documentului la Bruxelles, după nenumărate dezacorduri între autorităţile române şi Comisie şi observaţii ale instutuţiei comunitare, documentul a ajuns pe masa experţilor de la Bruxelles.

Surse europene au spus luni, pentru cursdeguvernare.ro, că autorităţile române au trimis master planul Comisiei şi serviciile acesteia analizează în prezent documentul.


Prin urmare, odată ajuns la un acord asupra priorităţilor de dezvoltare a infrastructurii în România – Comisia a insistat pentru ca autotrada Piteşti-Sibiu să fie prioritară – există perspectiva aprobării programului de infrastructură mare şi de atragere a banilor europeni pe acest domeniu din anvelopa financiară 2014-2020.

Până atunci însă, ministrul Nica a arătat că autorităţile de la Bucureşti vor ca în luna iunie să trimită la Bruxelles şi lista proiectelor aferente perioadei 2007-2013 pe care România vrea să le fazeze.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: