sâmbătă

10 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 noiembrie, 2019

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a confirmat, marți, într-o postare pe Facebook, gaura reală a bugetului general consolidat, de 21 de miliarde de lei după primele nouă luni ale anului. Cifra a fost prezentată săptămâna trecută de cursdeguvernare.ro, care a contrazis primele estimări ale noului guvern și a calculat ”gaura reală” (LINK-AICI)

”Guvernul PSD a <<estimat>> venituri 249 miliarde lei in primele 9 luni din 2019. Execuția arata 228 miliarde lei!!! Gaura după 9 luni, date DEJA publicate, aproximativ 21 miliarde lei”, a scris Florin Cîțu pe rețeaua de socializare.

Cursdeguvernare.ro a scris încă de săptămâna trecută că rapoartele Ministerului Finanțelor Publice (MFP) indică o nerealizare de venituri mult superioară celei anunțate de premierul Ludovic Orban, la puțin timp după preluarea mandatului, de 11 miliarde de lei.

(Citiți și: ”Documente MFP – execuția după T3: ”gaura” reală de la buget este de 21,7 mld de lei”)


Din documentele care pun față în față programul de încasări și cheltuieli și execuția propriu-zisă, reiese că în primul trimestru, veniturile bugetului general consolidat au fost de 74,6 miliarde de lei, cu 2,8 miliarde de lei mai puțin decât nivelul programat.

Lucrurile s-au înrăutățit în următoarele trei luni (T2), când veniturile au fost de 73,9 miliarde de lei, cu 6,1 miliarde mai puțin decât încasările programate.

Situația a scăpat de sub control în trimestrul al treilea, când statul a colectat 80 de miliarde de lei, cu 12,7 miliarde mai puțin decât în program.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: