marți

16 aprilie, 2024

12 noiembrie, 2019

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a confirmat, marți, într-o postare pe Facebook, gaura reală a bugetului general consolidat, de 21 de miliarde de lei după primele nouă luni ale anului. Cifra a fost prezentată săptămâna trecută de cursdeguvernare.ro, care a contrazis primele estimări ale noului guvern și a calculat ”gaura reală” (LINK-AICI)

”Guvernul PSD a <<estimat>> venituri 249 miliarde lei in primele 9 luni din 2019. Execuția arata 228 miliarde lei!!! Gaura după 9 luni, date DEJA publicate, aproximativ 21 miliarde lei”, a scris Florin Cîțu pe rețeaua de socializare.

Cursdeguvernare.ro a scris încă de săptămâna trecută că rapoartele Ministerului Finanțelor Publice (MFP) indică o nerealizare de venituri mult superioară celei anunțate de premierul Ludovic Orban, la puțin timp după preluarea mandatului, de 11 miliarde de lei.

(Citiți și: ”Documente MFP – execuția după T3: ”gaura” reală de la buget este de 21,7 mld de lei”)


Din documentele care pun față în față programul de încasări și cheltuieli și execuția propriu-zisă, reiese că în primul trimestru, veniturile bugetului general consolidat au fost de 74,6 miliarde de lei, cu 2,8 miliarde de lei mai puțin decât nivelul programat.

Lucrurile s-au înrăutățit în următoarele trei luni (T2), când veniturile au fost de 73,9 miliarde de lei, cu 6,1 miliarde mai puțin decât încasările programate.

Situația a scăpat de sub control în trimestrul al treilea, când statul a colectat 80 de miliarde de lei, cu 12,7 miliarde mai puțin decât în program.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: