Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Școala online, un dezastru
marți

19 octombrie, 2021

Doar elevii vaccinați ar putea merge la școală, dacă apar cazuri Covid. Ministrul Educației: Școala online, un dezastru

16 august, 2021

sorin cimpeanu ministru educatieMinisterul Educației și cel al Sănătății discută varianta ca doar elevii vaccinați să fie prezenți la clasă, în timp ce copii neimunizați vor participa la online la cursuri, dacă sunt depistate cazuri de infectare cu Covid-19, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu. Autoritățile încearcă să evite școala online, considerată de ministrul Cîmpeanu „un dezastru”.

Acest model este cel practicat de francezi, a explicat ministrul Educației, și va fi utilizat pentru a evita formatele practicate în anul școlar 2020 – 2021, care s-au dovedit a ineficiente din cauza volumului mare de cunoștințe pierdute.

“Varianta online este de nedorit, varianta hibrid este de nedorit. Trebuie să găsim cele mai bune soluții într-un context dat. Aceste soluții ar putea fi continuarea procesului didactic cu prezență fizică și se vorbește din ce în ce mai mult de ipoteza Blanquer, ministrul Educației din Franța, se vorbește despre această ipoteză, este în discuție, prin care în cazul apariției unor situații de infectare cu COVID-19, să poată continua acei elevi care sunt vaccinați. Asta ar conduce tot la învățământul hibrid dar este nevoie de o soluție”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.


Variantele posibile vor fi definitivate în următoarele două săptămâni, după care va fi luată o decizie ce va ține cont de evoluția și perspectivele epidemiologice.

“Am stabilit cu Ministrul Sănătății că la începutul lunii septembrie vom semna și vom face public ordinul comun de ministru prin care toți cei trei milioane de elevi vor ști la ce se vor aștepta începând cu 13 septembrie. În privința testării discuții sunt doar pentru cei care prezintă simptome. Teste sunt suficiente, cu siguranță”, a explicat oficialul.

Ministrul Educației: Școala online, un dezastru

Sorin Cîmpeanu a recunoscut, la B1Tv, că școala online s-a dovedit în România un dezastru:

Educația online se poate face doar acolo unde există conectivitate, acolo unde există echipamente și acolo unde există savoir-faire, unde există acea știință de predare online din partea cadrelor didactice.


Lucruri care au lipsit, unele într-o mică măsură, altele într-o foarte mare măsură.

Eu cred că, pe parcursul acestei perioade de online, aproape toţi elevii au avut de pierdut. Din perspectivă educaţională, este un dezastru.

Conform ministrului Cîmpeanu, aproape 30.000 de copiii cu vârsta între 12-15 ani (4%) au fost vaccinați împotriva Covid-19. De asemenea, s-au vaccinat aproximativ 145.000 de tineri cu vârsta între 16 și 19 ani.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că învățământul față în față este o prioritate, iar închiderea școlilor în caz de agravare a pandemiei va fi folosită în ultimă instanță și nu ca măsură singulară.

Rata de acoperire vaccinală în rândul populației eligibile din România – cu vârsta peste 12 ani – este în jur de 30%, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr