luni

15 aprilie, 2024

27 ianuarie, 2013

O universitate din Germania va investiga acuzaţiile referitoare la ministrul Educaţiei, Annette Schavan (foto), care ar fi plagiat părţi ale tezei sale de doctorat, în 1980, relatează BBC.

Universitatea din Dusseldorf a votat pentru a susţine o anchetă asupra tezei de filosofie a ministrului, referitoare la formarea conştiinţei. Schavan a negat toate acuzaţiile, care au fost iniţial făcute de un blogger anonim. Dar ancheta care o vizează pe Annette Schavan, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai cancelarului Angela Merkel, este percepută ca potenţial dificilă, în lunile care urmează, înaintea alegerilor federale din septembrie.

O altă controversă legată de acuzaţii de plagiat s-a încheiat, în 2011, cu demisia ministurlui apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, care ar fi plagiat părţi importante din lucrarea sa de doctorat.


Schavan a declarat pentru publicaţia Suedwest Presse că nu are intenţia de a demisiona din funcţie. Purtătorul de cuvânt al cancelarului Merkel a declarat, miercuri, că Merkel are încredere deplină în munca ministrului. O evaluare iniţială a tezei de doctorat a găsit pasaje îndoielnice în 60 din cele 351 de pagini ale lucrării, potrivit relatărilor presei.

Ministrul a declarat pentru un ziar german, anul trecut, că niociodată nu a citat fals o anumită sursă, în mod intenţionat, şi nu a încercat să inducă pe nimeni în eroare. Comisia doctorală a universităţii a anunţat că va investiga acuzaţiile, indiferent despre ce persoană este vorba sau ce poziţie are aceasta.

“Comisia a discutat faptele în detaliu şi a votat, prin vot secret, cu un scor de 14-0 şi o abţinere, începerea unei anchete complete în acest caz”, a spus, pentru Reuters, decanul Bruno Bleckmann. Comisia se va reuni, din nou, în 15 februarie.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: