vineri

24 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 ianuarie, 2013

O universitate din Germania va investiga acuzaţiile referitoare la ministrul Educaţiei, Annette Schavan (foto), care ar fi plagiat părţi ale tezei sale de doctorat, în 1980, relatează BBC.

Universitatea din Dusseldorf a votat pentru a susţine o anchetă asupra tezei de filosofie a ministrului, referitoare la formarea conştiinţei. Schavan a negat toate acuzaţiile, care au fost iniţial făcute de un blogger anonim. Dar ancheta care o vizează pe Annette Schavan, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai cancelarului Angela Merkel, este percepută ca potenţial dificilă, în lunile care urmează, înaintea alegerilor federale din septembrie.

O altă controversă legată de acuzaţii de plagiat s-a încheiat, în 2011, cu demisia ministurlui apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, care ar fi plagiat părţi importante din lucrarea sa de doctorat.


Schavan a declarat pentru publicaţia Suedwest Presse că nu are intenţia de a demisiona din funcţie. Purtătorul de cuvânt al cancelarului Merkel a declarat, miercuri, că Merkel are încredere deplină în munca ministrului. O evaluare iniţială a tezei de doctorat a găsit pasaje îndoielnice în 60 din cele 351 de pagini ale lucrării, potrivit relatărilor presei.

Ministrul a declarat pentru un ziar german, anul trecut, că niociodată nu a citat fals o anumită sursă, în mod intenţionat, şi nu a încercat să inducă pe nimeni în eroare. Comisia doctorală a universităţii a anunţat că va investiga acuzaţiile, indiferent despre ce persoană este vorba sau ce poziţie are aceasta.

“Comisia a discutat faptele în detaliu şi a votat, prin vot secret, cu un scor de 14-0 şi o abţinere, începerea unei anchete complete în acest caz”, a spus, pentru Reuters, decanul Bruno Bleckmann. Comisia se va reuni, din nou, în 15 februarie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: