joi

11 aprilie, 2024

12 octombrie, 2022

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, împreună cu echipa sa și Conducerea Alpha Bank, sub îndrumarea CEO-ului Grupului, Vassilios Psaltis, s-au întâlnit săptămâna trecută, la Atena, la sediul central al Alpha Bank.

Discuțiile au vizat rolul crucial pe care fondurile europene din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și sistemul bancar ar trebui să îl joace în transformarea digitală a Greciei și a României, precum și despre angajamentul Alpha Bank de a susține economia românească prin intermediul subsidiarei sale, Alpha Bank România.

La întâlnire au participat și membrii Comitetului Executiv al băncii, Spyros Filaretos, Director General pentru Creștere și Inovare, Lazaros Papagaryfallou, CFO, Stefanos Mytilineos, COO, și Sergiu Oprescu, Director General al Rețelei Internaționale și Președinte Executiv Alpha Bank Romania, în timp ce dl Burduja a fost însoțit de dl Eduard Mititelu, Subsecretarul de Stat și de dl Ioan Istrate, Consilierul Ministrului.


Sebastian Burduja și conducerea Alpha Bank au discutat despre oportunitățile semnificative de investiții în sectorul digital în cele două țări, datorită PNRR.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-au analizat și punctele de convergență dintre obiectivele de transformare digitală ale celor două țări și despre contribuția esențială a sectorului bancar la accelerarea digitalizării.

Totodată, dl Burduja și dl Psaltis au subliniat faptul că transformarea digitală vine cu beneficii importante atât pentru economie, cât și pentru cetățeni, Grecia și sistemul bancar elen fiind un exemplu în acest sens.

Întâlnirea confirmă angajamentul Grupului Alpha Bank față de piața românească, prin intermediul subsidiarei sale, Alpha Bank România. Conducerea Alpha Bank a subliniat totodată că banca este pregătită și dispune de capitalul și expertiza necesare pentru a finanța economia românească și pentru a contribui la modernizarea și consolidarea competitivității mediului de afaceri.

Despre Alpha Bank România


Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit,  Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezență națională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România, după ce în 2001 a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: