Ministrul de Interne promite că nu va tolera abaterea de la lege, în cazul participării adjunctului șefului Poliției Capitalei la o petrecere în Centrul Vechi - CursDeGuvernare.ro
luni

29 noiembrie, 2021

Ministrul de Interne promite că nu va tolera abaterea de la lege, în cazul participării adjunctului șefului Poliției Capitalei la o petrecere în Centrul Vechi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 ianuarie, 2021

A fost declanșată „cercetarea prealabilă” privind participarea adjunctului șefului Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş (foto stânga), la o reuniune găzduită de restaurantul Hanul lui Manuc, împreună cu alte 26 de persoane, cu încălcarea restricțiilor impuse de pandemia COVID-19 – a confirmat ministrul de Interne Lucian Bode (foto dreapta).

„Din informaţiile pe care le deţin în acest moment, în cazul menţionat, s-a dispus deja declanşarea cercetării prealabile faţă de ofiţerul respectiv, pentru a se stabili existenţa sau inexistenţa unei abateri disciplinare şi a vinovăţiei sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de poliţist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este şi desemnat, la nivelul Poliţiei Capitalei, să coordoneze activităţile specifice de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, a scris Lucian Bode pe Facebook.

Un număr de 27 de persoane, între care şi adjunctul șefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, au fost găsite de poliţişti în restaurantul Hanul lui Manuc, încălcând astfel restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit News.ro.


Printre clienţi se afla şi o persoană care trebuia să fie în carantină, în judeţul Călăraşi. Poliţiştii au amendat 25 de clienţi, dar şi pe reprezentanţii localului.

Comisarul Radu Gavriş a mai fost în atenția unui ministru de Interne, Carmen Dan, care i-a cerut „să facă un pas în spate” atunci când comisarul a contestat măsura excluderii camerelor de supraveghere dintre mijloacele de probă în cazul polițistului pedofil.

(Citiți și: „Sindicatul polițiștilor protestează: Modificarea statutului polițistului permite eliminarea polițiștilor incomozi și încurajează deciziile abuzive ale șefilor”)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Actualul ministrul de Interne a adăugat că nu tolerează ”nicio abatere de la lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri”, potrivit postăriisale pe Facebook.

„Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de lege! (…) Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toţi”, a mai scris Lucian Bode.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 88 al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 22 sunt alocate unei serii de analize care focalizează pe marea problemă...

rrr