sâmbătă

13 aprilie, 2024

9 ianuarie, 2014

Ministrul finanţelor, Daniel Chiţoiu, a reamintit joi intenția guvernului de-a reduce CAS cu 5% începând cu 1 iulie 2014. Vicepremierul Chiţoiu a precizat, citat de  Agerpres, că reducerea CAS “este un angajament politic, prevăzut în scrisoarea de intenţie cu FMI”.

Chiţoiu a mai declarat că şi neimpozitarea profitului reinvestit este o măsură de relansare economică pe care Guvernul o are în vedere: ”Sunt analize, sunt calcule, să vedem care este impactul bugetar. Dacă din calculele care se fac la Comisia Naţională de Prognoză nu avem impact bugetar negativ, putem să luăm o măsură de relansare economică. Bineînţeles, după o decizie în USL, după discuţii cu FMI şi cu Comisia Europeană”.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a făcut aceste declaraţii la sediul PNL, la scurt timp după ce preşedintele partidului, Crin Antonescu, anunţa că Protocolul USL ar trebui modificat.


Anunţul ministrului Chiţoiu referitor la reducerea CAS vine în contradicţie cu declaraţiile Andreei Schaechter, şefa delegaţiei FMI pentru România şi Bulgaria, care, la finalul misiunii Fondului în România din noiembrie 2013, spunea că reducerea CAS cu 5% nu este inclusă în Bugetul pe 2014.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: