duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 ianuarie, 2014

Ministrul finanţelor, Daniel Chiţoiu, a reamintit joi intenția guvernului de-a reduce CAS cu 5% începând cu 1 iulie 2014. Vicepremierul Chiţoiu a precizat, citat de  Agerpres, că reducerea CAS “este un angajament politic, prevăzut în scrisoarea de intenţie cu FMI”.

Chiţoiu a mai declarat că şi neimpozitarea profitului reinvestit este o măsură de relansare economică pe care Guvernul o are în vedere: ”Sunt analize, sunt calcule, să vedem care este impactul bugetar. Dacă din calculele care se fac la Comisia Naţională de Prognoză nu avem impact bugetar negativ, putem să luăm o măsură de relansare economică. Bineînţeles, după o decizie în USL, după discuţii cu FMI şi cu Comisia Europeană”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a făcut aceste declaraţii la sediul PNL, la scurt timp după ce preşedintele partidului, Crin Antonescu, anunţa că Protocolul USL ar trebui modificat.


Anunţul ministrului Chiţoiu referitor la reducerea CAS vine în contradicţie cu declaraţiile Andreei Schaechter, şefa delegaţiei FMI pentru România şi Bulgaria, care, la finalul misiunii Fondului în România din noiembrie 2013, spunea că reducerea CAS cu 5% nu este inclusă în Bugetul pe 2014.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: