luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 septembrie, 2013

Garanţiile de stat alocate pentru stimularea creditului privat au crescut de la trei miliarde de lei la opt miliarde lei, pentru perioada iulie 2013-iunie 2014, după ce Guvernul a convins FMI şi Comisia Europeană că pragul trebuie majorat, a declarat vineri ministrul pentru Buget, Liviu Voinea.

„În negocierile cu FMI şi Comisia Europeană am reuşit să convingem partenerii noştri internaţionali ca pragul anual pentru garanţiile de stat, care până acum era de trei miliarde de lei, să fie substanţial mărit şi anume la opt miliarde de lei pentru perioada iulie 2013-iunie 2014, bani care trebuie alocaţi pentru garanţii de stat pentru a stimula creditul privat”, a afirmat ministrul Voinea la Bucharest Forum, citat de MEDIAFAX.

El a arătat că stimularea cererii agregate, care trebuie realizată alături de reducerea deficitului bugetar, se poate face prin creşterea garanţiilor de stat.

Listă de priorități investiționale


Guvernul va aproba în cel mult o lună lista proiectelor prioritare, printre care şi cele de infrastructură, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

„Bugetul multianual este o poveste lungă, e un vis pe care îl am de mult timp. Sigur, nu e uşor să-l pui în practică, dar un pas important a fost făcut prin crearea criteriilor de prioritizare a investiţiilor publice. În următoarele 3-4 săptămâni vom aproba în guvern lista cu proiecte prioritare, printre care şi de infrastructură, multe sunt multianuale”, a declarat Liviu Voinea, la Bucharest Forum.

Ministrul bugetului a menţionat că şi bugetul pentru 2013 a fost completat cu proiecţii pe doi ani.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: