vineri

14 iunie, 2024

30 aprilie, 2018

UPDATE: Ministrul britanic al Comunităţilor, Sajid Javid, a fost numit luni ministru de Interne în locul lui Amber Rudd.

****

Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd (foto), a demisionat duminică, după ce a dezinformat o comisie parlamentară negând că executivul de la Londra are ţinte privind numărul de imigranţi ilegali ce trebuie deportaţi.

Demisia i-a fost acceptată duminică de premierul Theresa May.

În scrisoarea de demisie, Amber Rudd susține că a indus în eroare comisia în mod neintenţionat,  deoarece nu știa că există norme penrtu deportări.

De asemenea, opoziția a critica Guvernul de la Londra pentru modul în care a gestionat situaţia unor imigranţi originari din Caraibe, care în mod eronat au fost catalogaţi drept ilegali.

Autorităţile au ameninţat cu deportarea unii imigranţi din aşa-numita „generaţie Windrush”, muncitori caraibieni invitaţi de Londra să suplimenteze forţa de muncă în perioada 1948-1971.

Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Parlamentul de la Londra, a solicitat în mod repetat demisia lui Rudd şi a cerut premierului May să explice ce rol a avut în politicile guvernamentale privind imigraţia.Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: