Ministrul Botiș: Guvernul îşi asumă răspunderea pe propria variantă a Codului Muncii, dacă nu se ajunge la o înţelegere - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Ministrul Botiș: Guvernul îşi asumă răspunderea pe propria variantă a Codului Muncii, dacă nu se ajunge la o înţelegere

7 ianuarie, 2011

Dacă nu se va ajunge la nicio înţelegere în privinţa Codului Muncii, Guvernul îşi va angaja răspunderea pe propria variantă. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Ioan Botiş. Acesta speră ca până pe 21 ianuarie să existe o variantă finală, stabilită de comun acord cu patronatele şi sindicatele.

Deocamdată, Codul Muncii este postat pe site-ul Ministerului Muncii, în dezbatere publică. În acelaşi timp, o comisie tripartită formată din reprezentanţii sindicatelor, ai patronatelor şi ai Guvernului discută în fiecare zi pe marginea legii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul Ioan Botiş susţine că noul Cod al Muncii face o reformă în trei domenii importante: angajarea, concedierea şi agenţiile de ocupare temporară.


„În cazul în care nu vor continua discuţiile în mod pozitiv, în sensul ca până la 21 ianuarie să avem o variantă finală a Codului Muncii, Ministerul Muncii va asuma un cod al Muncii şi îl va prezenta în Guvern. Până în data de 21 ianuarie, Codul Muncii este postat pe site-ul Ministerului Muncii şi este în consultare. În acelaşi timp, avem o comisie tripartită formată din reprezentanţii sindicatelor, ai patronatelor şi ai Guvernului. Această comisie are chiar astăzi (vineri – n.r.) o întâlnire, de la ora 10.00. Am avut o convenţie ca, în fiecare zi, începând cu ora 10.00, echipele tehnice să se întrunească şi să discute pe marginea Codului Muncii”, a declarat Ioan Botiş.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr