duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 ianuarie, 2011

Dacă nu se va ajunge la nicio înţelegere în privinţa Codului Muncii, Guvernul îşi va angaja răspunderea pe propria variantă. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Ioan Botiş. Acesta speră ca până pe 21 ianuarie să existe o variantă finală, stabilită de comun acord cu patronatele şi sindicatele.

Deocamdată, Codul Muncii este postat pe site-ul Ministerului Muncii, în dezbatere publică. În acelaşi timp, o comisie tripartită formată din reprezentanţii sindicatelor, ai patronatelor şi ai Guvernului discută în fiecare zi pe marginea legii.

Ministrul Ioan Botiş susţine că noul Cod al Muncii face o reformă în trei domenii importante: angajarea, concedierea şi agenţiile de ocupare temporară.


„În cazul în care nu vor continua discuţiile în mod pozitiv, în sensul ca până la 21 ianuarie să avem o variantă finală a Codului Muncii, Ministerul Muncii va asuma un cod al Muncii şi îl va prezenta în Guvern. Până în data de 21 ianuarie, Codul Muncii este postat pe site-ul Ministerului Muncii şi este în consultare. În acelaşi timp, avem o comisie tripartită formată din reprezentanţii sindicatelor, ai patronatelor şi ai Guvernului. Această comisie are chiar astăzi (vineri – n.r.) o întâlnire, de la ora 10.00. Am avut o convenţie ca, în fiecare zi, începând cu ora 10.00, echipele tehnice să se întrunească şi să discute pe marginea Codului Muncii”, a declarat Ioan Botiş.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: