joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 octombrie, 2017

Licenţa agenției Omnia Turism a fost retrasă, iar ANAF va începe un control pentru identificarea tuturor companiilor care au avut contract cu această societate.

„Vreau să mulțumesc pentru implicare și ANAF pentru că, la un moment dat, într-un termen foarte scurt, va începe un control în așa fel încât să scoatem la iveală toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism și au fost de bună credință.

Toate acestea trebuie apărate și chiar în instanță trebuie stipulat acest lucru, pentru că orice agenție, orice companie de genul acesta, are salariați și nu trebuie să intre în insolvență sau în faliment”, a spus sâmbătă ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.


Reamintim că paguba totală provocată clienților agenției Omnia este de cel puțin 7,4 milioane de euro, sumă încasată deja pentru cele 8.300 de pachete vândute pentru anul 2018. Costul acestor vacanțe se ridică la 11,4 milioane de euro.

Situația agenției a fost descoeprită după ce patronul acesteia s-a sinucis, luni.

Reprezentanţii ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism) spun că turiştii care şi-au plătit vacanțele de anul viitor, nu mai au nicio şansă să-şi recupereze banii.

În acest moment, 244 de turişti care au plecat în străinătate prin Omnia au fost obligați să-și plătească singuri cazarea sau să revină în țară.


Un număr de 158 de persoane au ales să-și plătească plătesc singuri cazarea. “Turiştii sunt în regulă, nu mai avem reclamaţii. Toţi cetăţenii români sunt în siguranţă”, a explicat Mircea Dobre.

În opinia ministrului, ce s-a întâmplat în cazul Omnia a fost premeditat:

„Nouă ni se pare că a fost un caz premeditat, ținând cont de faptul că această companie, din toate punctele de vedere, funcționa foarte bine. Este o companie veche, de peste 26 de ani. Singurul moment în care a avut o pierdere financiară a fost în perioada crizei, suma fiind destul de mică, 25.000 de lei. În rest, inclusiv cetățenii și turiștii păgubiți cu care am discutat în momentul în care am fost la companie, marți după—amiaza, mi-au spus foarte clar că au mers cu această companie timp de peste 10 ani și nu au avut niciodată nicio problemă. Este un caz atipic. Nu are legătură cu cazurile care au fost în trecut, acum câțiva ani, în care au fost alte motive. Este un caz atipic, nu are legătură cu cele din trecut.(…) A fost premeditat pentru că s-a întâmplat într-un timp foarte scurt. Și conform datelor pe care le avem de la departamentul de vânzări, din partea angajaților companiei, suma este foarte mare, aproximativ 7, 400 milioane euro încasare efectivă”, a explicat Dobre, citat de Agerpres.

Patronatele pregătesc un fond pentru despăgubirea clienților Omnia care au pierdut peste 1.000 de euro

Comitetul director al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism a stabilit să lanseze un fond de sprijin pentru turiștii care au fost păgubiți cu peste 1.000 de euro în urma achiziționării de pachete de la compania Omnia Turism, a declarat sâmbătă președintele ANAT, Alin Burcea.

El a precizat că la acest fond vor contribui agențiile de turism, dar este deschis pentru toți cei care vor să contribuie, fiind un moment bun pentru o bancă „să-și facă imagine”.

„Noi ne gândim bineînțeles la noi. Suntem 2.260 agenții în piață, evident cei care au resurse, pentru că mulți au fost afectați acum. Numai că acest fond vrem să fie deschis către toți cei care vor să contribuie. Nu împiedicăm pe nimeni.

Dacă e o banca care socotește că este un moment să își facă imagine, de ce nu? Este un rol foarte bun al unei sponsorizări. Să contribuie cu bani.

Oricine poate să contribuie cu bani, pentru că în general erau oameni de vârsta a treia care bănuiesc că nu au resursele nelimitate. Vom încerca să strângem cât mai mult. Sigur, nu o să-l facem mâine. Avem contract cu o echipă de PR și de imagine, probabil că într-o săptămână o să îl lansăm.

Realmente este o tragedie. Sumele sunt foarte mari, este un caz atipic, adică nu se întâmplă la agenții. Este un caz special, era vorba după părerea mea și de o boală psihică. Numai un om cu probleme realmente psihice poate să facă ce a facut patronul de la Omnia Turism”, a mai spus Burcea.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: