duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 august, 2011

Reforma în zona euro nu se poate face decât „pas cu pas” şi ea trebuie să beneficieze de adeziunea cetăţenilor, afirmă ministrul german de finanţe, Wolfgang Schäuble.

„Vom consolida categoric pactul de stabilitate”, a anunţat ministrul conservator într-un interviu pentru săptămânalul Spiegel, care va apărea în ediţia de luni şi a fost publicat în avans sâmbătă. „Nu putem consolida instituţiile europene, aşa cum am dori, acum şi imediat, ci numai pas cu pas”, a adăugat acesta.

„Când am creat euro, nu era posibil să facem în acelaşi timp şi o uniune politică, oamenii nu erau pregătiţi”, spune ministrul, un veteran al politicii descris adesea ca ultimul european din guvernul Angelei Merkel. „Între timp, gradul de acceptare pentru a se merge într-o asemenea direcţie a crescut”, consideră acesta, „dar este un proces, care este uneori dureros şi lent”.


Aceste declaraţii survin la câteva zile înaintea întrevederii de la Paris dintre Merkel şi Nicolas Sarkozy, care va fi consacrată noilor măsuri de reglementare a zonei euro şi de evitare a tulburărilor care a pus stăpânire pe pieţele financiare în ultimele zile.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Germania militează pentru întărirea disciplinei bugetare în zona euro, printr-un mecanism mai eficient de sancţiuni împotriva celor care nu respectă regulile pactului de stabilitate.

Germania se opune, de asemenea, emiterii în zona euro de obligaţiuni comune. „Exclud aceste euro-obligaţiuni atâta timp cât statele membre îşi duc propria politică bugetară”, a spus Schäuble.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: