sâmbătă

20 aprilie, 2024

13 iunie, 2020

Un număr de 16 proiecte în valoare de 71,6 milioane de euro au fost depuse până în prezent pentru dotarea unităţilor sanitare din reţeaua Covid-19, iar primele 10 cereri vor fi semnate la jumătatea acestei luni, potrivit ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Marcel Boloş a prezentat, în şedinţa de guvern de joi, informaţii despre contractarea fondurilor destinate spitalelor din reţeaua Covid-19. Finanţările, în valoare de 350 milioane euro, sunt asigurate prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare. În cadrul apelului spitalele pot deconta retroactiv cheltuielilor realizate începând cu 1 februarie 2020, precizează Ministerul Fondurilor Europene, într-un comunicat transmis vineri.

„În cadrul apelului POIM au fost depuse deja 16 cereri de finanţare în valoare de 71,6 milioane de euro. Evaluarea proiectelor depuse a început imediat şi estimăm că primele 10 cereri de finanţare vor fi semnate la mijlocul acestei luni. Reamintesc că am lansat acest apel de proiecte, aşa cum am promis, la data de 15 mai. Suplimentar, managerii spitalelor beneficiază de asistenţa angajaţilor MFE pentru a depune cât mai repede proiectele în sistemul informatic MySMIS”, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, citat în comunicat.


Alte 95 de cereri de finanţare se află în pregătire şi urmează să fie transmise spre evaluare în perioada imediat următoare.

Proiectele depuse sunt evaluate de către Autoritatea de Management POIM în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, care asigură analiza investiţiilor propuse privind dotarea unităţilor sanitare publice atât prin prisma oportunităţii, cât şi a necesităţii dotării acestora, în baza procedurilor de lucru stabilite la nivelul acestei instituţii.

Apelul de proiecte POIM este deschis în perioada 15 mai – 30 septembrie 2020. Pot depune proiecte unităţile sanitare publice pentru care Ministerul Sănătăţii stabileşte necesitatea dotării, Ministerul Sănătăţii / alte autorităţi publice centrale şi autorităţi publice locale, sau unităţi aflate în subordonarea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, pentru achiziţii necesare gestionării crizei de sănătate publică şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: