duminică

25 februarie, 2024

22 decembrie, 2021

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul ordonanței de urgență prin care se prelungește programul IMM INVEST în 2022. Totodată cresc plafoanele pentru anumite ajutoare de stat în cadrul subprogramului Agro IMM INVEST.

Astfel, Ministerul Finanțelor creșterea plafoanelor ajutoarelor de stat până la:

  • 345.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii (270.000 euro, anterior);
  • 290.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole (225.000 euro, anterior)              
  • 2.300.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul alimentar în conformitate cu prevederile Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de Covid-19. (pragul anterior era de 1.800.000 euro, fără referință la COVID)    


Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit în condițiile alin.(1) al OUG în proiect poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni atât pentru contractele individuale de muncă nou încheiate, cât și pentru contractele individuale de muncă aflate în derulare.

Bugetul IMM Invest

Bugetul schemei crește la 2,34 miliarde lei (473,90 milioane euro) pentru 48.726 de beneficiari.

Totodată, plafonul de garanții de stat ce pot fi acordate în cadrul Programului IMM INVEST pentru anul 2022 urmează să fie de 10 miliarde lei.

Subprogramului AGRO IMM INVEST vor fi alocate 5 miliarde lei alocate.


Până în octombrie 2021, prin IMM Invest România au fost acordate garanții de stat de peste 19 miliarde lei, din care 1,33 miliarde lei în cadrul subprogramului Agro IMM Invest.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: