vineri

20 mai, 2022

Ministerul Educaţiei confirmă abia după BAC situaţia arătată de cursdeguvernare.ro privind BAC-ul sportivilor: Doar circa 15 % din candidaţi sunt olimpici reali

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 iunie, 2012

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a remis azi un comunicat în care solicită o investigație în legătură cu participarea prea mare la Bacalaureatul olimpicilor – peste 800 de înscriși – în condițiile în care tot lotul sportiv de juniori nu are mai mult de 108 sportivi.

Solicitarea vine, însă, tardiv, și are mai degrabă legătură cu rata mică de promovabilitate la BAC a „olimpicilor” – 34,2% – și nu neapărat cu modul în care așa zișii elevi olimpici au fost înscriși pe listele BAC-ului special.

Ministrul educației, Liviu Pop, a declarat și el, pentru Hotnews, că a dat un ordin prin care va verifica modul în care s-a întocmit lista participanților la BAC-ul special, punctând, însă, că elevii nu vor păți nimic, ci numai funcționarii care vor fi găsiți vinovați vor răspunde legal de situație.


Potrivit Mediafax, forul prezidat de Octavian Morariu se arată neplăcut impresionat de promovabilitatea extrem de scăzută şi surprins de numărul mare de candidaţi.

(Citeşte AICI: BAC-ul special: cum ajung sportivii români cei mai buni la carte. Avalanşă de olimpici la tenis cu piciorul, biliard, radioamatorism sau rock)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„COSR a solicitat ANST şi MECTS să demareze o investigaţie serioasă vizavi de modul în care au fost realizate înscrierile sportivilor de performanţă pentru sesiunea specială de bacalaureat din acest an, neplăcut impresionat de promovabilitatea extrem de scăzută şi surprins de numărul mare de candidaţi. Conducerea COSR a atras atenţia asupra disproporţiei evidente, în Centrele Naţionale Olimpice pentru Pregătirea Juniorilor activând 108 sportivi cu vârsta de bacalaureat, iar numărul de candidaţi la această sesiune specială a fost 900. COSR a solicitat oficial lista cu elevii – sportivi care au dat examenul de bacalaureat în sesiunea specială din acest an, criteriile care i-au recomandat pe fiecare în parte, şi persoanele implicate în selecţie”, se arată în comunicatul COSR.

Curs de guvernare a fost singura publicație care a atras atenția, încă din luna mai, asupra acestui mecanism fraudulos de acces în Bacalaureatul special, perfecționat în ultimii ani, pe motiv că la BAC-ul olimpicilor se trece mai ușor decât la cel național. Anul trecut, rata de promovabilitate la BAC-ul special a fost de peste 90%, în timp de la BAC-ul național a fost subt 50%. Organizat anul acesta la Bacău, BAC-ul olimpicilor a fost ținut după aceleași reguli ca și cel național. 25 de elevi au fost prinși copiind și eliminați din examen. 106 candidaţi au reuşit să promoveze probele de examen, însă nu au obţinut media 6,00, necesară pentru a trece examenul.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: