duminică

4 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 noiembrie, 2020

Ministerul Economiei a transmis joi 5.421 de contracte către antreprenorii care au aplicat pentru microgranturi în cadrul schemei 1 a programului pentru IMM-uri. Beneficiarii ar urma să primească fondurile după ce vor semna aceste documente.

Schema 1 prevede acordarea de microgranturi de 2.000 de euro pentru fiecare beneficiar. În total, 29.250 de IMM-uri au aplicat pentru aceste finanțări. Bugetul, în valoare de 100 de milioane de euro, a rămas neconsumat, iar Ministerul Economiei a anunțat că va relansa schema de finanțare.

„5.421 de contracte au plecat aseară (joi seara, n.r.) către beneficiarii măsurii 1! MEEMA a transmis aseară 5.421 de contracte către antreprenorii care au aplicat pentru microgranturi în cadrul schemei 1 a programului pentru IMM-uri. Odată semnate de către beneficiari, aceştia din urmă vor intra în posesia fondurilor pentru care au aplicat. Conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă adoptate miercuri de Guvern, măsura va fi redeschisă, astfel încât toate fondurile alocate să fie accesate de către antreprenorii interesaţi”, precizează Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri pe pagina sa de Facebook.


Miercuri, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care sunt modificate criteriile de eligibilitate pentru schema 1 și este suplimentat bugetul pentru măsura 2, granturi pentru capital de lucru. Astfel, pentru schema 1 au fost modificate condiţiile de eligibilitate privind cifra de afaceri pentru 2019, care era de 5.000 de euro. Pentru companiile care au fost înfiinţate în cursul anului 2019, cifra de afaceri va fi calculată ca produs între numărul de luni în care firma a funcţionat şi suma de 415 euro, media lunară a celor 5.000 de euro.

Pentru măsura 1, Guvernul a completat lista de beneficiari cu întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: