marți

20 februarie, 2024

8 martie, 2012

Aproape 5.000 de mineri de la Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani au blocat, joi, câteva ore, DN 66 Petroşani-Tg. Jiu la podul peste râul Jiu, în semn de protest după pentru că Executivul nu le-a alocat fondurile pentru majorarea cu 100 de lei a sporului de pericol.

Cât au ţinut drumul blocat, minerii au lăsat să treacă doar ambulanţele şi alte autospeciale de urgenţă, o coadă de trei kilometri formându-se pe şosea.

În cele din urmă, după intervenţia jandarmilor, minerii au deblocat drumul, dar protestatarii au precizat că vor continua manifestaţiile zilele următoare.


Minerii de la CNH sunt nemulţumiţi pentru faptul că Guvernul nu a alocat companiei fondurile necesare pentru a majora sporul de pericol de la 600 de lei la 700 de lei.

Protestul de joi a izbucnit după ce negocierile dintre liderii de sindicat şi Ministerul Economiei au eşuat, majorarea fiindu-le respinsă.

La începutul lunii februarie, în mandatul lui Ion Ariton în fruntea Ministerului Economiei, minerii de la mina Lonea a CNH au declanşat un protest în urma căruia directorul general al CNH, Constantin Jujan, a semnat un protocol care garanta plata sporului de pericol majorat la 700 de lei.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: