luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 martie, 2022

Președintele american Joe Biden a vorbit sâmbătă la Varșovia cu înalți oficiali ai guvernului ucrainean, în timpul vizitei sale în Polonia, pentru a-și arăta sprijinul pentru flancul estic al alianței NATO în fața invaziei ruse a Ucrainei, transmite Reuters.

Biden a participat la o întâlnire dintre ministrul de Externe al Ucrainei Dmitro Kuleba și ministrul Apărării Oleksii Reznikov și secretarul de stat Anthony Blinken și secretarul Apărării Lloyd Austin.

Ucraina a primit angajamente suplimentare de securitate din partea Statelor Unite cu privire la dezvoltarea cooperării în domeniul apărării, a declarat Dmitro Kuleba (foto) reporterilor, în timp ce Reznikov și-a exprimat „optimism prudent” în urma întâlnirii cu Biden.


„Președintele Biden a spus că ceea ce se întâmplă în Ucraina va schimba istoria secolului 21 și vom lucra împreună pentru a ne asigura că această schimbare este în favoarea noastră, în favoarea Ucrainei, în favoarea lumii democratice”, a declarat Kuleba.

După o întâlnire separată cu omologul său polonez, Andrzej Duda, Biden a cerut „un contact constant” între Statele Unite și Polonia și a reiterat angajamentul „sacru” al Washingtonului față de garanțiile de securitate în cadrul NATO, din care Polonia este membră.

Ucraina nu este membră NATO, iar Statele Unite se feresc să nu intre într-o confruntare directă cu Rusia, dar cu războiul la granițele alianței, Washingtonul s-a angajat să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO.

Casa Albă a anunţat că Joe Biden va rosti într-un discurs programat sâmbătă seara „observații despre eforturile unite ale lumii libere de a sprijini poporul Ucrainei, de a trage Rusia la răspundere pentru războiul său brutal și de a apăra un viitor care are bază principii democratice”.


Biden a avut trei zile de întâlniri cu aliații din G7, Europa și NATO și a vizitat vineri trupele americane în Polonia.

La Varșovia, el a vizitat și un centru de primire a refugiaților de pe stadionul național. Peste 2 milioane de oameni au fugit de război în Polonia, dintre cei aproximativ 3,8 milioane care au părăsit Ucraina în total.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: