miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iunie, 2016

natoMinistrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a cerut sprijinul Italiei pentru includerea în pachetul de decizii ce se vor lua la summitul de la Varșovia a prezenței avansate adaptate a NATO în regiunea Mării Negre și pe teritoriul național.

Subiectul a fost discutat la întâlnirea pe care Mihnea Motoc a avut-o marți cu omologul său italian, Roberta Pinotti.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, întâlnirea a avut loc în marja reuniunii miniștrilor apărării din țările membre ale NATO, cei doi oficiali abordând teme legate de stadiul relațiilor dintre România și Italia în domeniul apărării, dar și temele centrale și deciziile ce vor fi adoptate la Summitul de la Varșovia.


„Cei doi oficiali au susținut necesitatea consolidării posturii de descurajare și apărare a Alianței, pentru a face față provocărilor din actualul mediu de securitate, inclusiv cele care își au originea în flancul sudic. În context, ministrul Motoc a prezentat inițiativele concrete de materializare a prezenței avansate adaptate a NATO în regiunea Mării Negre și pe teritoriul național și a solicitat sprijinul Italiei, la nivel Aliat, în direcția includerii acestora în pachetul de decizii pentru Summit”, precizează MApN.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Referitor la cooperarea bilaterală, cei doi miniștri au convenit că este necesară intensificarea acesteia pe baza potențialului existent la nivelul forțelor armate ale României și Italiei și a cadrului oferit de Parteneriatul strategic consolidat româno-italian.

Oficialii români au desfășurat în ultimele luni o campanie diplomatică pentru a obține sprijin din partea mai multor state partenere.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: