marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 iunie, 2019

Preşedintele Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) Mihaela Triculescu a fost demisă de la conducerea instituţiei, potrivit deciziei premierului publicată luni în Monitorul Oficial.

În Monitor a mai fost publicată și decizia de demitere a Adrianei Cotel din fruntea CNAS. Șefia interimară a instituției este asigurată de vicepreședintele Răzvan Vulcănescu

Cele două demiteri apar în aceeași zi în care Darius Vâlcov și-a dat demisia din funcția de consiler al prim-ministrului și la o săptămână de la încarcerarea lui Liviu Dragnea.


Motivul oficial al demiterii: Mihaelei Triculescu nu a reușit să crească performanța ANAF în domeniul colectării veniturilor bugetare. Șeful ANAF nu a îndeplinit nici solicitarea ministrului Finanțelor de a rambursa tuturor solicitanților, înainte de alegerile din 26 mai, toate taxele auto percepute nelegal de stat.

Mihaela Triculescu, fost contabil de firmă de salubritate dintr-o comună din Dolj, a fost numită în luna ianuarie 2019 în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) cu susținerea lui Darius Vâlcov, după revocarea lui Ionuţ Mişa.

(Citiți și: Mihaela Triculescu – noul șef al Fiscului. Respinsă de trei ori la concursurile pentru posturi în ANAF)

În locul acesteia ar urma să fie numită Mirela Călugăreanu, fost preşedintele ANAF între iulie 2017 şi martie 2018, când a fost înlocuită de Ionuţ Mişa.

Mirela Călugăreanu a fost prima femeie preşedinte al Fiscului din România.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: