luni

17 iunie, 2024

13 ianuarie, 2019

Vedeta rock Krystof Michal a participat la campania împotriva premierului ceh (Sursa: pulse.com.gh)

Circa 100 de cehi – celebrități și oameni obișnuiți participă la o campanie media împotriva premierului Cehiei, declarând „Mi-e rușine de premierul meu” pe panourile publicitare puse la dispoziție de miliardarul Jaroslav Polacek.

„Gradul de rușine provocat de premier este atât de mare încât era nevoie de o reacție”, a declarat Jaroslav Polacek, proprietarul agenției de publicitate PRodukujeme, pentru AFP, citat de RFI.

Premierul Andrej Babis (64 de ani, al doilea cel mai bogat ceh a fost inculpat într-un dosar de deturnare de fonduri europene, datând din perioada 2007-2008. Este acuzat de asemenea de conflict de interese și colaborarea cu poliția secretă comunistă StB înainte de 1989.


Orice critic al lui Andrej Babis se poate fotografia iar portretul său va apărea pe un mare panou publicitar, plătind o contribuție echivalentă cu 175 de euro. Printre cei care au plătit ca să participe la protest se numără o vedetă rock, Krystof Michal.

Premierul a respins toate acuzațiile și a denunțat o „campanie de defăimare”. A invitat participanții la campanie să bea o cafea cu el, pentru a-i convinge că nu au de ce să le fie rușine cu el și că reprezintă „bine Republica Cehă în întreaga lume”.

Organizatorul campaniei, Jaroslav Polacek, a fost promotorul campaniile electorale ale partidului de dreapta TOP 09, adversar al lui Andrej Babis.

În ciuda controverselor, mișcarea lui Babis, ANO, a câștigat alegerile din 2017 cu 29,64% din voturi iar sondajele o creditează în continuare cu circa 30% din intențiile de vot.


Campania nu este o premieră în Cehia. O companie similară a avut loc în 2005 împotriva premierului social-democrat Stanislav Gross, acuzat de o achiziție ilegală.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: