duminică

26 mai, 2024

14 august, 2012

Ministerul Finanțelor Publice va prelua la aparatul central 46 de posturi de la Agenția Naționață de Administrare Fiscală aflată în subordinea sa, dar, în cadrul ANAF redistribuie 55 de postruri către Garda Financiară, a decis, marți Guvernul. Copnform HG adoptate marți.

Per total, Guvernul reduce schema de personal a MFP cu 101 posturi, ca urmare a faptului că Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) a fostprelutaă anul trecut de Ministerul Afacerilor Europene, iar Unitatea Centrală pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat la Ministerul Afacerilor Europene a fost mutată la Secretariatul General al Guvernului.

Potrivit Guvernului, noua hotărîre armonizează atribuțiile aparatului propriu al MFP cu modificările legislative din HG nr. 34/2009, 109/2009, 110/2009 și 1324/2009, astfel:

  • În cadrul MFP se vor reduce 101 posturi ca urmare a preluării și a Unității Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat la Ministerul Afacerilor Europene, respectiv la Secretariatul General al Guvernului.
  • La MFP se preiau 46 de posturi de la Agenția Națională de Administrare Fiscală.
  • Direcția generală de metodologie contabilă instituții publice se reorganizează ca direcție în cadrul Direcției generale trezorerie și contabilitate publică.
  • Se actualizează structura organizatorică a MFP prin includerea Direcției generale de inspecție economico-financiare și a Biroului vânzare certificate de gaze cu efect de seră valabile post-2012, respectiv eliminarea Autorității pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale și a Unității Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat.
  • În cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală se vor reduce 46 de posturi, ca urmare a preluării acestora în aparatul MFP.
  • Direcția Corpului de control va fi direcție subordonată Direcției generale de integritate.
  • Se va înființa Direcția generală de strategie, reformă și cooperare internațională, care va prelua activitatea Direcției de cooperare internațională, care se desființează.
  • Actul normativ vizează și organizarea cabinetului vicepreședintelui ANAF care conduce Autoritatea Națională a Vămilor.
  • Din cadrul aparatului propriu al ANAF și al direcțiilor generale ale finanțelor publice subordonate acesteia se redistribuie 55 de posturi la Garda Financiară.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: