luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 martie, 2018

Metrorex spune că derulează procedura de achiziţie privind obţinerea terenurilor prin expropriere şi continuă acţiunile prevăzute prin Acordul de Împrumut încheiat cu JICA (Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei), în vederea demarării procedurii de achiziţie publică pentru contractarea lucrărilor de structură, potrivit Agerpres.

Valoarea proiectului este de aproximativ 1,3 miliarde euro (TVA inclus), iar în acest moment finanţarea este asigurată parţial de (JICA), printr-un împrumut în valoare de aproximativ 330 milioane euro, parţial din bugetul de stat.

Informațiile suplimentare cerute de Comisia Europeană cu privire la cererea de finanţare pentru proiectul Magistralei 6, Legătura 1 Mai – Otopeni vor fi transmise în termen de două luni, potrivit oficialilor Metrorex citați de Agerpres.


Compania amintește desfășurarea evenimentelor:

 • „În decembrie 2017, România a solicitat Comisiei Europene, finanţarea proiectului „Magistrala M6. Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni (1 Mai – Otopeni” din fonduri europene, prin intermediul Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.
 • „În martie 2018, Comisia Europeana a transmis observaţii şi solicitări de clarificare cu privire la Cererea de finanţare transmisă.
 • „În data de 14.03.2018, reprezentanţii Metrorex, ai Ministerului Fondurilor Europene şi ai Ministerului Transporturilor au avut o prima discuţie cu reprezentanţii Comisiei Europene cu privire la solicitările de clarificare cerute de Comisia Europeana, în legătura cu acest proiect, care vizează, în principal, următoarele:
  • – analiza opţiunilor, faţă de care s-au solicitat informaţii suplimentare cu privire la variantele de traseu analizate;
  • – justificarea valorii proiectului (costul total şi costul unitar) raportat la costurile proiectelor similare de construcţie a metroului din Bucureşti;
  • – analiza cererii de transport, cu luarea în considerare a impactului realizării celui de-al doilea terminal al Aeroportului Otopeni, rezultatele modelului de trafic, impactul asupra traficului pe DN1 pe perioada construcţiei;
  • – graficul de implementare a proiectului.
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 

În cadrul discuţiilor tehnice, au fost clarificate mai multe aspecte legate de aceste solicitări şi informaţiile suplimentare se vor regăsi în răspunsurile pe care Metrorex le va transmite în termenul solicitat de Comisia Europeana, respectiv 2 luni de la data primirii cererii de clarificare”, precizează reprezentanţii Metrorex.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: