marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 noiembrie, 2011

Europa trăieşte unul dintre cele mai grele momente de după Al Doilea Război Mondial, poate chiar cel mai greu, a estimat luni cancelarul german, Angela Merkel, cu prilejul Congresului Uniunii Creştin-Democrate (CDU), în cadrul căruia a pledat pentru „mai multă Europa” şi pentru o economie „în serviciul cetăţeanului”, ca răspuns la turbulenţele derivate din actuala criză a datoriilor, potrivit EFE şi AFP, citate de AGERPRES.

„Fiecare generaţia are provocarea sa politică”, a apreciat Angela Merkel, amintind că generaţia cancelarului de după război Konrad Adenauer a construit Europa, iar cea a cancelarului Helmut Kohl a construit unitatea germană şi europeană.

Potrivit cancelarului Merkel, generaţia actuală se confruntă cu o „încercare istorică”, aceea de a dovedi că Europa poate depăşi această criză financiară.


În faţa a o mie de delegaţi ai CDU, Angela Merkel a insistat asupra faptului că a sosit momentul pentru o nouă Europă, deoarece „dacă euro eşuează, Europa însăşi va eşua”.

„Euro este mult mai mult decât o monedă, este simbolul unei jumătăţi de secol de pace, de libertate şi de bunăstare socială”, a subliniat Angela Merkel, lider al CDU de 11 ani şi cancelar al Germaniei din 2005.

Angela Merkel a amintit importanţa Uniunii Europene pentru comerţul exterior german. „Nouă milioane de locuri de muncă depind în mod direct” de aceste exporturi, a explicat cancelarul.

Potrivit şefului guvernului german, reformele nu ar trebui să însemne „mai puţină Europa, ci, din contră, mai multă Europa”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: