sâmbătă

28 mai, 2022

Mediul de afaceri cere un masterplan al ieșirii din criza sanitară

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 aprilie, 2021

Dragoș Petrescu, președinte RBL

Romanian Business Leaders (RBL) își manifestă speranța, prin intermediul unui comunicat de presă,  că ”odată cu încheierea crizei politice și desemnarea unui nou Ministru al Sănătății, Guvernul se va concentra pe nevoile populației și pe cele de redresare a economiei”.

Fereastra de oportunitate, transmite comunicatul RBL, nu este mai mare de 6-12 luni și avem șansa ca, prin măsuri rapide și coerente, să devenim învingători în piața globală competitivă, și nu învinși, cu perspectiva multor ani de recuperare.

România are nevoie urgentă de un masterplan al ieșirii din criză care să ofere:

  • Predictibilitate privind măsurile economice, precum și coerență, continuitate și transparență în aplicarea măsurilor de sprijin social și pentru economia aflată în dificultate
  • Măsuri de politică publică care să susțină vaccinarea, dar și comunicare profesionistă, coerentă și susținută pro-vaccinare

De asemenea, considerăm esențială existența unor acțiuni programate, clare, de susținere a capacității sistemului sanitar și criterii mai obiective și mai granulare de impunere și de ridicare a restricțiilor, care să țină cont de gradul de vaccinare, de imunizare, de accesul la testare a populației și care să sprijine repornirea economiei.

„Ca întotdeauna, suntem pregătiți să ajutăm. Suntem alerți, facem analize și propuneri, lucrăm neîncetat. Cerem în schimb, ca și până acum, transparență și predictibilitate”, a spus Dragoș Petrescu, Președinte RBL.

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru 1.000+ antreprenori și executivi de top din mediul de business privat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Prin activitățile derulate acestea au implicat, până astăzi, peste 30.000 de români – antreprenori aspiranți, liceeni, antreprenori la început de drum sau cu experiență, români din Diaspora sau din mediul rural, traineri, vorbitori și lideri din educație.


RBL este membru fondator al Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), o inițiativă privată care oferă o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: