sâmbătă

30 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 iunie, 2023

Grupul suedez Medicover, unul dintre principalii jucători de pe piaţa serviciilor medicale private, a inaugurat un spital multidisciplinar în Capitală, în cartierul Pipera. Noua unitate Medicover s-a realizat cu o investiție de 31 milioane de euro și a presupus reconversia clădirii de birouri din Șoseaua Fabrica de Glucoză nr. 11G.

Având o suprafață de 22.000 mp, dintre care 15.000 rezervați spațiilor medicale, spitalul are 200 de paturi, 7 săli de operație, secție modernă de ATI, robot da Vinci (sistem computerizat utilizat în operații), centru de imagistică high-tech, laborator de cateterism și ambulatoriu integrat.

Un spațiu important este alocat medicinei de prevenție, în cadrul spitalului funcționând un ambulatoriu modern cu numeroase specialități medicale, precum Cardiologie, Dermatologie, Gastroenterologie, Medicină Internă, Neurologie, Oncologie, Pneumologie, Reumatologie.


24 de cabinete medicale sunt disponibile pentru consultații de specialitate, investigații și mici intervenții. În total, Spitalul Medicover Pipera din București deține 30 de specializări.

Investițiile Gupului Medicover în România

Investiții totale la nivel de grup pentru dezvoltare organică și prin achiziții au fost de 350 de milioane de euro în anul 2022. În România, Medicover a investit în ultimii 5 ani 150 milioane de euro.

Grupul Medicover deține aproximativ 1 milion de metri pătrați de spații medicale, dintre care aproape 10% sunt în România. Spațiul medical deținut de Medicover în România a crescut cu 30% în ultimul an.

Medicover are o rețea de 41 de clinici în București și în țară, și cinci spitale generaliste în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova, 25 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: