sâmbătă

27 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 februarie, 2020

Autorităţile din Arabia Saudită au decis joi să interzică accesul pe teritoriul ţării pelerinilor, dar şi turiştilor din ţări afectate de coronavirus, anunță BBC. Ministerul saudit de Externe a transmis că interzicerea accesului în cele două situri emblematice pentru islam – Mecca și Medina – este temporară, fără a preciza însă când va fi ridicată restricția.

Mecca este locul în care s-a născut profetul Mahomed, este cel mai important loc pentru islam. Medina este locul în care profetul a fost îngropat.  Anual, milioane de musulmani ajung din întreaga lume în aceste două localități, cei mai mulţi venind în luna iulie, pentru a participa la pelerinajul Haji.

Turiştii din ţările afectate de coronavirus nu vor putea intra pe teritoriul Arabiei Saudite. Autorităţile au specificat faptul că, începând cu luna octombrie, au emis 400.000 de vize turistice.


Preşedintele indonezian Joko Widodo a spus că respectă decizia Guvernului din Arabia Saudită de a interzice străinilor să intre în ţară pentru vizite religioase, dar Ministerul indonezian al Cultelor a cerut joi să fie făcută o excepţie în cazul pelerinilor indonezieni.

„Am cerut o scutire, prin canalul diplomatic, pentru că Indonezia nu este expusă coronaviruslui”, a spus un reprezentant al ministerului.

Indonezia este cea mai numeroasă naţiune musulmană din lume. Până în prezent, aici nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu Covid-19, însă experţii au îndoieli privind acurateţea testelor făcute în laboratoarele indoneziene.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: