luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 octombrie, 2021

Materia ce trebuia predată în cele două săptămâni de școală transformate în vacanță pentru a opri extinderea epidemiei de Covid-19 nu va putea fi recuperată, consideră Christian Comșa, președintele Asociației Școlilor Particulare din România.

„Se închid unitățile de învățământ fără să luăm în calcul și măsuri reale. Peste două săptămâni vom fi în aceeași situație.

Suntem într-o profundă criză în zona educației despre care se vorbește foarte puțin.


Nu mai pot fi recuperate aceste două săptămâni.

Pentru copiii de gimnaziu, școala cu prezență fizică a fost suspendată 159 de zile. Un an școlar are 170 de zile. Vorbim de un an școlar pierdut, iar pierderile vor fi cu siguranță foarte mari”, a declarat la Digi24 Christian Comșa.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că toate ciclurile din învățământul preuniversitar intră în vacanță neprogramată pentru două săptămâni, ca măsură de răspuns la criza Covid-19.

Autoritățile se contrazic în ceea ce privește situația ce va urma după cele două săptămâni: în timp ce ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, nu exclude posibilitatea prelungirii acestei perioade sau trecerea cursurilor online, în funcție de situația epidemiologică, ministrul Educației spune că nu susține această variantă.


Sorin Cîmpeanu a explicat că cele două săptămâni reprezintă mamul ce poate fi recuperat prin modificarea structurii anului școlar:

„Nu mai târziu de 5 noiembrie vom avea decizia de modificare a structurii anului școlar. Două săptămâni de vacanță e maximul care poate fi recuperat prin modificarea structurii anului școlar.

(…)

Nu susțin o vacanță mai mare de două săptămâni”, a conchis Cîmpeanu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul Cîmpeanu a susținut în mod repetat anul acesta că școlile vor fi ultimele instituții închise din cauza epidemiei.

Pe 6 august, Ministerul Sănătății și cel al Educației stabileau un prag al incidenței Covid-19 la care cursurile urmau să treacă automat în online (6 cazuri de îmbolnăviri la 1.000 de locuitori). Reglementarea a fost eliminată în urmă cu trei săptămâni, în plină evoluție fulminantă a crizei sanitare, când cabinetul Florin Cîțu a decuplat școlile de acest indicator.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: