luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 aprilie, 2013

Probele practice pentru permisul auto vor fi supravegheate cu camere video montate în mașinile folosite pentru examen, pentru prevenirea corupției, potrivit unui proiect de lege inițiat de Ministerul Afacerilor Interne.

Proba traseului se susține cu mașinile instructorilor auto, însă nici proiectul de lege, nici expunerea de motive nu precizează dacă aceștia vor suporta costurile montării camerelor video.

”Pentru asigurarea şi verificarea legalitaţii examenului de obţinere a permisului de conducere, modul de desfăşurare a probei teoretice şi a probei practice se înregistrează video şi, după caz, audio, cu sisteme tehnice de monitorizare. Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susţinerea probei practice”, se arată în proiectul de modificare a ordonanței privind circulația.

(Descarcă de AICI proiectul de lege privind circulatia rutiera)


MAI își motivează măsura prin necesitatea combaterii fenomenului corupției la examenele pentru carnetul de șofer.

”Introducerea mijloacelor tehnice de monitorizare a desfăşurării probei practice în scopul creşterii transparenţei în ceea ce priveşte activitatea de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, combaterii fenomenului corupţiei şi îmbunătăţirii serviciului pus la dispoziţia cetăţeanului, asigurând astfel desfăşurarea acestei probe în condiţii de legalitate”, se arată în expunerea de motive.

Condiţiile în care se realizează înregistrările şi măsurile tehnice şi organizatorice pentru protejarea acestora se vor stabili prin ordin al ministrului afacerilor interne.

Încă din 2009 autoritățile au încercat experimental să monteze camere video în mașinile pentru examen, însă abia acum Ministerul de Interne a elaborat un proiect de lege în acest sens.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: