vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2011

Programele de masterat și doctorat desfășurate de universitățile din România vor fi acreditare și clasificare ținând cont și de șansele pe care le oferă absolvenților pe piața muncii, a decis miercuri Guvernul, printr-o ordonanță de urgență.

Agenţia Română de asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior ( ARACIS ) trebuie să le urmărească, în procesul de acreditare a programelor de master şi doctorat următoarele criterii:

  • evaluarea activităţii de cercetare care se desfăşoară în cadrul studiilor doctorale
  • corelarea cu piaţa muncii, transparenţa procedurilor
  • acurateţea raportărilor pe care le fac universităţile.

”Criterii de evaluare a calității în universități sunt reprezentate de angajabilitate, altfel spus corelarea universităților cu piața muncii. Știți bine că există această problemă. Până acum, angajabilitatea absolvenților nu era criteriu de evaluare. De acum înainte, ARACIS-ul, în metodologia de evaluare, trebuie să includă angajabilitatea, altfel spus cât de corelată este cu piața muncii o universitate”, a spus ministrul Educației, Daniel Funeriu.


De asemenea, structurile de conducere ale ARACIS vor fi alese de personalităţi, iar în cadrul organismelor de evaluare nu vor putea fi incluse persoane care au rude în universitatea care urmează să fie evaluată ori interese la respectiva instituţie de învățământ.

”Membrii conducerii ARACIS vor fi aleşi dintre personalităţi, de către o Comisie formată din reprezentanţi ai Asociaţiei Universităţilor Europene, reprezentanţi ai EQAR-ului, care este registrul agenţiilor de asigurare a calităţii internaţionale şi un reprezentant al structurilor asociative studenţeşti la nivel european, precum şi de preşedintele Academiei sau un reprezentant al preşedintelui Academiei”, a spus Funeriu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: