luni

22 iulie, 2024

29 martie, 2017

Marian Jean Marinescu (PNL) a fost declarat eurodeputatul anului 2016 la categoria ”Cercetare şi inovare”, în cadrul decernării premiilor MEP Awards 2017, eveniment organizat anual de The Parliament Magazine.

Premiul se atribuie europarlamentarilor care contribuie la dezvoltarea unei Uniuni inovatoare și au dovedit excelență la nivelul politicii de cercetare din UE.

Marinescu este absolvent de inginerie aerospaţială la Institutul Politehnic din Bucureşti și a lucrat înainte de Revoluție la Fabrica de avioane din Craiova.


Anul trecut, el a prezentat un important proiect pilot pe politică spaţială:

”În iunie 2016 am prezentat un proiect pilot, susţinut de Parlamentul European, care se concentra pe două teme ce nu sunt abordate în politica spaţială europeană: un spaţiu şi o orbită curate prin materiale inovatoare pentru echipamente spaţiale. UE ar trebui să înceapă acţiunile necesare pentru limitarea creşterii epavelor care orbitează. Soluţii durabile de înlocuire a anumitor materiale pe termen lung şi de identificare a deşeurilor spaţiale sunt critice pentru sectorul spaţial european”, a transmis europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.

Prezentarea eurodeputatului, făcută de The Parliament Magazine:

Vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European, Marian-Jean Marinescu este un parlamentar important, susţinător al investiţiilor concentrate pe cercetare şi a lucrat încontinuu pentru a se asigura că Europa rămâne un actor important în domeniul inovării globale.


Marinescu a căutat să faciliteze accesul la resurse financiare pentru reguli simplificate în cadrul programului Horizon 2020 şi a sprijinit recent adoptarea unui nou program de cercetare pentru Fondul de Cercetare privind Cărbunele şi Oţelul.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: